Κυριακή 17 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μονόδρομος η επιτυχία της μάχης

Αρθρο της ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση

Οι Οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ γνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής προετοιμάστηκαν για τη δύσκολη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Η προετοιμασία έγινε με παρακαταθήκη τη θετική πείρα από τη στήριξη των ανθρώπων του μόχθου όλο το προηγούμενο διάστημα (ιδιαίτερη ήταν η συμβολή κτηνοτρόφων της περιοχής στο 19ο Συνέδριο, όταν διασφάλισαν εκατοντάδες κιλά κρέατος για το Κόμμα) και παρ' όλες τις επιπτώσεις της αντεργατικής και αντιλαϊκής λαίλαπας στο λαϊκό εισόδημα.

Σε πνεύμα μαχητικότητας, υπεράσπισης του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος και της πορείας του, η επιτυχία στην υλοποίηση του πλάνου ήταν μονόδρομος. Η στράτευση όλων των συντρόφων και φίλων του Κόμματος, η αξιοποίηση κάθε χαραμάδας για την πραγματοποίηση οικονομικής δουλειάς ήταν αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για την επιτυχία. Η συνεστίαση της Καβάλας, που ήταν η μεγαλύτερη μετά την κρίση σε αυτές τις συνθήκες, η συμβολή των φίλων του Κόμματος με δεκάδες προσφορές σε δώρα βοήθησαν να δώσει ένα θετικό σπρώξιμο στην εκκίνηση της εξόρμησης. Οι απεργοί της ΣΕΚΑΠ που καθημερινά έβρισκαν στο πλευρό τους τους κομμουνιστές, με ό,τι ποσό μπορούσαν στήριξαν το Κόμμα που το ένιωσαν σάρκα από τη σάρκα τους.

Οι δυσκολίες συνεχίζουν να υπάρχουν, η αποφασιστικότητα, η δουλειά με σχέδιο, είναι αυτά τα στοιχεία, που πέρα από την καλή αρχή θα μας δώσουν και την πετυχημένη πορεία. Ηδη είμαστε στο 44% του πλάνου μας με πρωτοπόρες τις Οργανώσεις της Καβάλας με 54% και του Εβρου με 51,8%, ακολουθούν η Ροδόπη με 36%, η Ξάνθη με 33,4%, η Δράμα με 30%, η Θάσος με 21%.

Η Οικονομική Εξόρμηση θα συνεχιστεί με τη διεύρυνση του πολιτικού ανοίγματος του Κόμματος, με συγκεντρώσεις στα κεφαλοχώρια, συσκέψεις και εκδηλώσεις, με στόχο κάθε εργάτης, κάθε φτωχός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος, να στηρίξει με κάθε μέσο το Κόμμα του, τη δική του υπόθεση. Να ρίξει πίσω όποια λάσπη και να ρίχνουν οι δυνάμεις του συστήματος, αυτοί που σερβίρουν την αντιλαϊκή τους πολιτική συνοδεία με τον αντικομουνισμό και το ψέμα. Είναι υπόθεση τιμής και θα τα καταφέρουμε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ