Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συσκέψεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων

Τοπικές δράσεις, μπροστά στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα, στις 10/12

Από τις περσινές κινητοποιήσεις των αγροτών

Eurokinissi

Από τις περσινές κινητοποιήσεις των αγροτών
Με συσκέψεις, που οργανώνουν σε επαρχίες και χωριά του νομού η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφοι, προετοιμάζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει για την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Νοέμβρη, στη Λάρισα, στις 10 το πρωί, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μετά στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

Συσκέψεις θα γίνουν:

  • Τη Δευτέρα 18/11, στις 7 μ.μ., στο Βασιλή Φαρσάλων και στις 7 μ.μ., στην Αγιά.
  • Την Τρίτη 19/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο.

Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που οργάνωσαν στις αρχές της βδομάδας οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στον Παλαμά της Καρδίτσας, θα γίνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις ανά θεσσαλικό νομό στις Εφορίες, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη, πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στη Λάρισα, την Τρίτη 10 Δεκέμβρη. Εως το τέλος του Νοέμβρη, οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Ταυτόχρονα, γίνονται ενέργειες για πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα παρθεί άμεσα πρωτοβουλία πανελλαδικής συνάντησης με τις επιτροπές των Μπλόκων που είχαν στηθεί στη διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης τον περασμένο Χειμώνα. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιδρούν στα χαράτσια στα αγροτεμάχια και τα σπίτια, στο κράτημα λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, στις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, στις μειώσεις επιστροφής ΦΠΑ και ειδικού φόρου στα καύσιμα. Παλεύουν κατά της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, που βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής και θα οδηγήσει χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα και την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ