Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ενα «μερεμέτι» για την COSCO...

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, επειδή η τρόικα δεν επιτρέπει στην COSCO «ένα μερεμέτι στο λιμάνι» και μάλιστα κατήγγειλε για το λόγο αυτό την κυβέρνηση ότι «απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα»! Και συνέχισε το ίδιο εξαγριωμένος: «Διώχνει ο Τσίπρας τις επενδύσεις! Ο Τσίπρας δεν φέρνει τους επενδυτές! Ποιος διώχνει την COSCO;».

Το «μερεμέτι» είναι η αξίωση της COSCO να επεκτείνει τη προβλήτα της και να «καταπιεί» και άλλους χώρους του ΟΛΠ. Η κυβέρνηση εμφανίζει την επέκταση ως «μεγάλη επένδυση» και «ανάπτυξη» και για αυτό το λόγο έχει συντάξει «φιλικό διακανονισμό» που επί της ουσίας αποτελεί νέα σύμβαση παραχώρησης με όρους που εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για το κινεζικό μονοπώλιο. Μάλιστα, χτες το κείμενο του «φιλικού διακανονισμού» στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα εμπόδια που βάζει μέχρι τώρα η ΕΕ στην επέκταση και τον «φιλικό διακανονισμό», αντανακλούν απλώς τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου.

Αν η ομιλία του Αλ. Μητρόπουλου δεν είναι μία ακόμα απόδειξη ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τότε τι είναι;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ