Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για τα κενά εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής έκαναν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τα κενά εκπαιδευτικών. Εκπρόσωποι των Συλλόγων «ο Σωκράτης», «Κ. Σωτηρίου», «Ελλη Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης» και Π. Φαλήρου και της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής τοιχοκόλλησαν στη Διεύθυνση ψηφίσματά τους ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ζητώντας κάλυψη των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ, ο κοινός αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής που είχαν ανακοινωθεί συμπτύξεις τμημάτων, η κοινή δράση και η αποφασιστικότητα έφεραν αποτελέσματα.

Οπως ενημερώθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί, δε θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για υποβάθμιση των σχολείων της Βαρυμπόμπης (6θέσιο), Αγ. Αποστόλων και Μαλακάσας (5θέσια) σε 4θέσια. «Χαιρετίζουμε την αγωνιστική διάθεση και την κοινή δράση των εκπαιδευτικών και των γονιών και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε καμία τέτοια ενέργεια στο μέλλον. Αυτές οι επιλογές δε θα περάσουν όταν γονείς και εκπαιδευτικοί τις αντιπαλεύουν με κοινούς αγώνες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Καλούμε τους συναδέλφους και τους γονείς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Σωκράτης».

Με κενά κυλά η σχολική χρονιά

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να έχουν σχολεία και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αρχές Νοέμβρη, στο 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας λείπει βιολόγος, με αποτέλεσμα να μην κάνουν βιολογία ούτε οι μαθητές της τρίτης τάξης, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα εξεταστούν στα μαθήματα βιολογίας γενικής παιδείας και κατεύθυνσης.

Στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς Ν. Χαλκιδικής, οι γονείς κινητοποιούνται καθώς δεν υπάρχει δάσκαλος για την Ε' Τάξη.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα των τεράστιων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών, με μόνιμους διορισμούς και όχι ελαστικές σχέσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org