Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών

Ερώτηση κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές Θ. Παφίλης, Γ. Γκιόκας και Λ. Κανέλλη

Να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο των μαζικών και αυξανόμενων παρακολουθήσεων είτε αυτές είναι παράνομες, είτε γίνονται κάτω από το μανδύα της νομιμότητας, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση που κατατέθηκε χτες από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, Γ. Γκιόκα και Λ. Κανέλλη, με αποδέκτες τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, αναφέρει:

«Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι "αποκαλύψεις" για τις αλληλοπαρακολουθήσεις τηλεφώνων και γενικά επικοινωνιών από τις ΗΠΑ και άλλα ισχυρά κράτη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι παρακολουθήσεις των επικοινωνιών, είτε είναι "αυθαίρετες" όπως αυτές που βγαίνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας παρότι αποτελούσαν για χρόνια "κοινό μυστικό", είτε απορρέουν από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, είτε εντάσσονται στα πλαίσια άλλων διακρατικών συμφωνιών για ανταλλαγή πληροφοριών, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η περιβόητη προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων, αποτελούν στην πραγματικότητα "κενό γράμμα". Αυτά που προέχουν είναι η εξυπηρέτηση του αδυσώπητου ανταγωνισμού των καπιταλιστών και των κρατών τους και η θωράκιση του εκμεταλλευτικού συστήματος μέσα και από το "φακέλωμα" των εργαζομένων και των λαών συνολικά.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις της χώρας μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας", έχουν συνυπογράψει μια σειρά σχετικών διακρατικών συμφωνιών, ενώ ομολογείται και επίσημα η ευρεία παρακολούθηση των επικοινωνιών από κρατικές υπηρεσίες. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), αυξάνονται συνεχώς, από χρόνο σε χρόνο, οι "νόμιμες" παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ, την ΕΛΑΣ και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Ετσι, το 2011 αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με το 2010 και μάλιστα για λόγους "εθνικής ασφάλειας". Υπολογίζεται ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό "νόμιμη" παρακολούθηση. Αγνωστος φυσικά παραμένει ο αριθμός των "παράνομων" υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

  • Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την κατάσταση;
  • Αν προτίθεται να λάβει μέτρα για να παύσει το απαράδεκτο φαινόμενο των μαζικών και αυξανόμενων παρακολουθήσεων, είτε "νόμιμων" είτε "παράνομων";».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ