Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΒΕ
Κοινές δράσεις στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα (10 π.μ., γραφεία Εμποροϋπαλλήλων), στη Θεσσαλονίκη (10 π.μ., Τσιμισκή με Αριστοτέλους) και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση για την Κυριακή αργία
Από παλιότερη κινητοποίηση για την Κυριακή αργία
Σε απεργία προχωρούν οι εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα αύριο, Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου που οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου προγραμματίζουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ. Με ανακοινώσεις τους καλούν στις κινητοποιήσεις η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.

Στην Αθήνα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία καλούν στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Στον Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλεί στις 10 το πρωί στην Αγία Τριάδα (Βασ. Γεωργίου και Εθν. Αντιστάσεως).

Συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα σε: Θεσσαλονίκη (10 π.μ., συμβολή οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους), με κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, Ξάνθη (10.30 π.μ., εμπορικό κέντρο «Flamingo»), με κάλεσμα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, μαζί με την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή, Αγρίνιο (10 π.μ., πεζόδρομος Παπαστράτου), με κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιάννενα (10 π.μ., συμβολή οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη), Καλαμάτα (10 π.μ., έξω από το πολυκατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Αρτέμιδος), με κάλεσμα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, Καρδίτσα (10 π.μ., κεντρική πλατεία) με κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λάρισα (9 π.μ., Εργατικό Κέντρο), με κάλεσμα κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, Λαμία (10.30 π.μ., μπροστά στα Δικαστήρια), Ρόδο (10 π.μ., πάρκινγκ Εθνικής Αντίστασης - «Κωτσόβολος»), με κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στη Σάμο (10 π.μ. Εργατικό Κέντρο) με απόφαση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηράκλειο (10 π.μ. στη διασταύρωση Δικαιοσύνης - Δαιδάλου, έξω από τα ZARA) με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μυτιλήνη (11 π.μ. πλατεία Σαπφούς) με κάλεσμα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού.

Μπροστά στην αυριανή απεργία, σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων του εμπορίου στη Θεσσαλονίκη υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους καταναλωτές, καλώντας να στηρίξουν τον αγώνα τους. Την επιστολή υπογράφουν τα ΔΣ των Σωματείων: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, παράρτημα Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα S/M «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ», Ενωση Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ