Κυριακή 3 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλο. Την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Σπύρος Χαλβατζής.

«Σύμφωνα με τα σωματεία των εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας, όπου στις εγκαταστάσεις τους φιλοξενούν χιλιάδες λαού και νεολαίας, έχουν απομείνει 170-180 εργαζόμενοι.

Πρόσφατα, τα σχέδια της κυβέρνησης να περάσουν σε "κινητικότητα" άλλα 41 άτομα ματαιώθηκαν από τον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν τιτάνια προσπάθεια να λειτουργήσουν τις εγκαταστάσεις.

Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν απομείνει, πέρα από το ότι δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες των ασκουμένων, εγκυμονεί και κινδύνους για την ασφάλεια των αθλουμένων από τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία και τη συντήρηση των υποδομών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τα 500 στρέμματα υποδομών στον Αγιο Κοσμά έχουν μείνει 52 εργαζόμενοι, τη στιγμή που στο χώρο φιλοξενούνται καθημερινά σχολεία, αθλητές υψηλού επιπέδου και χιλιάδες ασκούμενοι. Μόνο το Σαββατοκύριακο, μπορεί να ξεπερνούν και τα 5.000 άτομα. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε και σε άλλα ΕΑΚ, που οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν για να λειτουργήσουν οι υποδομές, π.χ., στο Παπαστράτειο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για:

-- Να στελεχωθούν όλα τα ΕΑΚ με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες.

-- Να συντηρηθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα μέσα οι υποδομές, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

-- Να δοθεί χρηματοδότηση, ώστε να σταματήσει η εισφορά της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ