Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ: Συνεχίζουν και σήμερα, με νέα 48ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι των εταιρειών «ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ» και «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», οι οποίες δραστηριοποιούνται στα δίκτυα της ΔΕΗ, και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ), στην περιοχή των Μεσογείων. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα είχαν πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο 48ωρες απεργίες, ενώ την τρίτη 48ωρη απεργία ολοκλήρωσαν χτες.

«ΑΡΩΓΗ»: Συνεχίζουν με καθολική συμμετοχή τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους οι εργαζόμενοι της κλινικής αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» του ομίλου «Euromedica» στη Θεσσαλονίκη, παρά τους τραμπουκισμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Χτες το πρωί και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των εργαζομένων η διοίκηση, με στόχο να τους εκβιάσει, έστησε κάλπη και τους καλούσε να ψηφίσουν ότι αποδέχονται να τους πληρώσει 1,5 μήνα για να επιστρέψουν στη δουλειά. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν και χτες στελέχη του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων. Σήμερα, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργαζόμενους της «ΑΡΩΓΗΣ», στις 6.30 μ.μ., στο χώρο της κλινικής (περιοχή ελαιώνες δίπλα από το Γένεσις).

ΕΟΠΥΥ: Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΔΗΠΑΚ Γ) του ΕΟΠΥΥ καλεί τους γιατρούς να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) ΕΟΠΥΥ Αττικής. Οι εκλογές θα γίνουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» από 8 π.μ. έως 7 μ.μ.

«ΜΑΛΤΕΖΟΣ»: Νέα 24ωρη απεργία, την τρίτη κατά σειρά, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», με αίτημα την επαναπρόσληψη απολυμένου συναδέλφου τους και τη ματαίωση των σχεδίων της εργοδοσίας για μειώσεις στους μισθούς. Η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απεργία και το ξημέρωμα έφερε την αστυνομία. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα απεργία σήμερα, με το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας» να βρίσκεται στο πλευρό τους. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η τριμερής συνάντηση για την απόλυση που έκανε την Πέμπτη η επιχείρηση.

«ΩΘΗΣΗ»: Σε στάση εργασίας (8 π.μ. έως 12 το μεσημέρι) και σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από τα γραφεία της επιχείρησης προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο «Ωθηση», μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, που έγινε με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου (ΣΕΤΗΠ). Αντιδρούν στις απολύσεις, τις μηνιαίες συμβάσεις εργασίας και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ανασφάλιστους τραυματιοφορείς με μισθούς 400 ευρώ, προσέλαβε από ιδιωτική εταιρεία τραυματιοφορέων η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, υπό το μανδύα του «εθελοντισμού». Το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου οργανωμένα να διεκδικήσουν: Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

«BOUTROS TOURS»: Αντιμέτωποι με την εξαθλίωση είναι οι περίπου 12 εργαζόμενοι του τουριστικού γραφείου «BOUTROS TOURS», οι οποίοι είναι απλήρωτοι, επί μήνες, γεγονός που έφερε στο φως η καταγγελία μιας εργαζόμενης του γραφείου, στην αγωνιστική παράταξη ΔΑΣ Υπαλλήλων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Χτες το μεσημέρι από τη ΔΑΣ έγινε μια πρώτη δυναμική παρέμβαση στην εταιρεία για την καταβολή των δεδουλευμένων, μάχη που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Συγκέντρωση και διαδήλωση για την υγεία θα γίνει αύριο στον Ασπρόπυργο στην πλατεία Δημαρχείου, στις 7 μμ. Την κινητοποίηση οργανώνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, η Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου και ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ