Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Με διακοπή λειτουργίας κινδυνεύει η Αιμοδοσία

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο

Ορατός είναι ο κίνδυνος να διακοπεί η λειτουργία του τμήματος Αιμοδοσίας στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, με σοβαρές συνέπειες στη συνολική λειτουργία του, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στο νοσοκομείο. Η αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, της διευθύντριας ιατρού στις 20 Νοέμβρη θα αφήσει το τμήμα χωρίς διευθυντή - επιστημονικό υπεύθυνο και επομένως χωρίς τη δυνατότητα να λειτουργήσει, να κάνει αιμοληψίες, αλλά και να εφοδιάσει με αίμα τα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Οπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο τμήμα «θα απομείνουν μόνο μια μόνιμη γιατρός και δύο επικουρικοί γιατροί, που η σύμβασή τους λήγει τον Φλεβάρη και τον Αύγουστο 2014», κανείς από τους οποίους δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση του διευθυντή. Ακόμα, καταγγέλλουν πως το τμήμα της Αιμοδοσίας «βρίσκεται σε οριακή κατάσταση αφού εκτός από τις ελλείψεις σε γιατρούς, υπάρχουν και μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό».

Την υποστελέχωση του τμήματος παγιώνει και ο πρόσφατος οργανισμός του νοσοκομείου, που μειώνει τις οργανικές θέσεις γιατρών στην Αιμοδοσία από 6 σε 4. «Διακοπή λειτουργίας της Αιμοδοσίας σημαίνει ότι θα δεν θα γίνονται οι απαραίτητες μεταγγίσεις στο "Θριάσιο", δηλαδή θα σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις και θα κινδυνέψει η υγεία και η ζωή νοσηλευομένων ασθενών. Θα σταματήσουν και οι αιμοληψίες από αιμοδότες, για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και παράγωγά του», εξηγούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και διεκδικούν να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Αιμοδοσίας και να ενισχυθεί το τμήμα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Απευθύνουν, τέλος, κάλεσμα στη συγκέντρωση - διαδήλωση για την Υγεία την Παρασκευή 1/11 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ