Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις των σπουδαστών στα ΤΕΙ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Ελλείψεις καθηγητών που, σε συνδυασμό με τους αυξημένους εισακτέους, τις συγχωνεύσεις τμημάτων μετά το «σχέδιο Αθηνά» και τα υπέρογκα έξοδα σε αναλώσιμα (π.χ. 150 ευρώ δίνει ο σπουδαστής της Σχολής Γραφικών Τεχνών - ΣΓΤΚΣ), σίτιση και στέγαση συνθέτουν την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν οι σπουδαστές των ΤΕΙ. Χτες, με πρωτοβουλία των σπουδαστικών συλλόγων ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτικής των ΔΣ και των εκτάκτων ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας «να τελειώσουμε τις σπουδές μας απερίσπαστα και εντελώς δωρεάν». Αντιπροσωπεία των Συλλόγων συναντήθηκε με το διευθυντή του υπουργού Β. Βασιλόπουλο, χωρίς όμως να πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ ορίστηκε μαζί του νέα συνάντηση για την Τρίτη, 29 Οκτώβρη, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε χτες στο ΤΕΙ Ρεθύμνου η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ, με την παρουσία και συμπαράσταση αντιπροσώπων των Επιτροπών Αγώνα των σχολών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ Ρεθύμνου παραπάνω από τα μισά μαθήματα του οδηγού σπουδών δεν διδάσκονται, το τμήμα έχει μείνει με 8 μόνιμους καθηγητές, τα κριτήρια για χορήγηση καρτών σίτισης μειώθηκαν από πέρσι κατά 10 χιλιάδες ευρώ, εστίες δεν υπάρχουν. Τις προηγούμενες μέρες, η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ είχε πάρει πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου, εκδήλωση καταδίκης και απομόνωσης της Χρυσής Αυγής με συζήτηση και προβολή της ταινίας «American History X».

Σπουδαστές και φοιτητές σε όλη τη χώρα ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους στις 6 Νοέμβρη.

  • Δυναμικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Επιστήμης Υλικών, Βιολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Hλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Οικοτρόφων Εστίας πραγματοποιήθηκε προχτές στην Πάτρα στην πλ. Γεωργίου, με κύρια τα ζητήματα σίτισης και στέγασης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ