Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ
Μαζικά στην αντεπίθεση!

Χιλιάδες οι διαδηλωτές σε όλους τους νομούς, δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες

Από την πορεία, που έγινε στη Χαλκίδα τη μέρα της απεργίας
Από την πορεία, που έγινε στη Χαλκίδα τη μέρα της απεργίας
Μήνυμα ανυποχώρητης κλιμακούμενης πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων, έστειλαν προχτές δεκάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αγρότες και ΕΒΕ σε ολόκληρη τη Στερεά - Εύβοια, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που έγιναν με απόλυτη επιτυχία στις πρωτεύουσες των νομών και σε πόλεις.

Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα, τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα στο Εργατικό Κέντρο, αφού η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) φυγομάχησε και πάλι στην Αθήνα. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε μαχητική και μαζική πορεία, όπου «σείστηκε» η Χαλκίδα από συνθήματα, όπως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Αυτή η πολιτική η αντεργατική, με μέτωπο και πάλη θα ανατραπεί». Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από τη Νομαρχία, δίνοντας το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο νομάρχη και στη συνέχεια κατέλαβαν συμβολικά τη γέφυρα του Ευρίπου για μισή ώρα. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Τρίτη 1η Μάη, στις 10 το πρωί, στην παραλία (Στρογγυλό) της Χαλκίδας.

Αλιβέρι

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων 15 ετών έγινε στο Αλιβέρι, με πρωτοβουλία των Σωματείων Οικοδόμων και ΒΙΟΜΕΚ. Ακολούθησε μαχητική πορεία, όπου οι εργαζόμενοι διατράνωσαν «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση, είναι δικαίωμά μας και κατάκτηση». Νέα απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη στο γιορτασμό της ταξικής Πρωτομαγιάς, στις 9.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση θα γίνει και στην πλατεία της Ιστιαίας, στις 10 το πρωί, από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Φορέων και Εργαζομένων Επαρχίας Ιστιαίας. Η Επιτροπή για την Ανεργία των Δήμων Κηρέως - Νηλέως - Ελυμνίων καλεί τους κατοίκους στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία Μαντουδίου την Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας και της νέα κοροϊδίας από την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της, δημάρχους Κηρέως και Νηλέως.

Αμφισσα

«Νέκρωσε» η Αμφισσα, κατά την προχτεσινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Το μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους της Αμφισσας, μεταφέροντας το μήνυμα ταξικής πάλης και πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο Περιφερειακό Γραφείο. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν την αγωνιστική τους συνέχεια για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Λαού της Αμφισσας.

Λαμία

Με προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού της Λαμίας, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα και πορεία μέχρι την κεντρική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην πλατεία Διάκου, εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν τη θέλησή τους κατά των κυβερνητικών προτάσεων και για τη διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς, όπου πραγματοποίησαν συμβολικά κατάληψη. Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Λαού της Λαμίας, για το γιορτασμό της ταξικής Πρωτομαγιάς.

Λιβαδειά - Θήβα

Στον αγώνα μαζικά συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Βοιωτίας, προχτές, στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ενώ πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη του δρόμου στη θέση «Ζάππειο». Μάλιστα, ο γραμματέας του Συλλόγου Εμπόρων Μ. Σάκκας, ανεβαίνοντας στο βήμα, ζήτησε συγγνώμη που ο σύλλογος δεν είχε πάρει απόφαση κλεισίματος των μαγαζιών. Το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει και τη συγκέντρωση της ταξικής Πρωτομαγιάς την Τρίτη, στις 10 το πρωί. Συγκέντρωση και πορεία έγινε και στη Θήβα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που καλεί και στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη και ώρα 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ