Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση προχτές για την Υγεία

Αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών της περιοχής

Αποψη της συγκέντρωσης
Αποψη της συγκέντρωσης
Συγκέντρωση και συναυλία για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ελευσίνα, ενάντια στη συρρίκνωση του Θριάσιου Νοσοκομείου και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο Θριάσιο νοσοκομείο, με τον προϋπολογισμό για το 2014, μειώνονται τα κονδύλια για φάρμακα κατά 1,2 εκατ. ευρώ, για υγειονομικό και ορθοπεδικό υλικό κατά 1,4 εκατ. ευρώ, για αντιδραστήρια κατά 340.000 ευρώ. Αυτές οι περικοπές θα έχουν άμεση αντανάκλαση στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας πρώτα και κύρια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στην κεντρική ομιλία, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας τόνισε πως ο αγώνας δεν περιορίζεται στο να μην κλείσει ή συγχωνευτεί ένα νοσοκομείο, αλλά για πλήρη ανάπτυξή του, για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Είναι ένα καίριο ζήτημα για όλες τις οικογένειες, για να έχουν όλοι τα φάρμακά τους, για να μην υπάρχει άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου και κατά τη διάρκειά της διακινήθηκε κείμενο υπογραφών με τα αιτήματά τους. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές και πολλοί ήταν αυτοί που το προμηθεύτηκαν για να το διακινήσουν στους χώρους όπου εργάζονται και στις γειτονιές τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, του σωματείου του Θριασίου Νοσοκομείου, της Ενωσης Συλλόγων γονέων μαθητών Ελευσίνας και Μαγούλας. Ακολούθησε συναυλία με λαϊκό συγκρότημα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ