Σάββατο 19 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πύρινα μέτωπα στο νότο

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Αντιμέτωπες με τουλάχιστον 25 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε 100 πύρινα μέτωπα, που είχαν προκαλέσει ως χτες το θάνατο ενός 63χρονου, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει το σπίτι του, βρίσκονται εδώ και μέρες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

Επιπλέον, προκάλεσαν τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό από εγκαύματα σε τουλάχιστον τρεις πυροσβέστες, εκατοντάδες καμένες κατοικίες και έχουν μετατρέψει σε στάχτες πάνω από 97.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης και δασικής γης ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στα Γαλάζια Ορη. Εξαιτίας των δεκάδων πύρινων μετώπων, που έχουν αναστατώσει τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών, έχουν μπλοκάρει οι μετακινήσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες και έχουν κλείσει, για προληπτικούς λόγους, δεκάδες σχολεία της Ν. Νότιας Ουαλίας.

Οι πυρκαγιές σημειώνονται πολύ πρόωρα τη φετινή άνοιξη (για το νότιο ημισφαίριο) και εκδηλώνονται σε μία περίοδο με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή (ενίοτε γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου) και ισχυρούς ανέμους.

Το Φλεβάρη του 2009, δεκάδες ανεξέλεγκτες πυρκαγιές είχαν προκαλέσει συνολικά το θάνατο 173 ανθρώπων και είχαν αποτεφρώσει πάνω από 2.000 σπίτια στην πολιτεία της Βικτώρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ