Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ενδιαφέρον σε τρία μέτωπα

Εχοντας διαφορετικούς λόγους και αποστολές Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός ψάχνουν τη νίκη σήμερα απέναντι σε Πανθρακικό και Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα

Icon

Εχοντας διαφορετικούς λόγους και αποστολές Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός ψάχνουν τη νίκη σήμερα απέναντι σε Πανθρακικό και Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα
Το ντέρμπι της Κρήτης μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη, το αντίστοιχο για την ουρά της βαθμολογίας Βέροιας - Αρη και αυτό των νεοφώτιστων Απόλλωνα Σμύρνης - Παναιτωλικού συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σημερινό «κυρίως πιάτο» της 8ης αγωνιστικής στη Super League, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στα Γιάννενα. Από κει και πέρα τα βλέμματα στρέφονται και στα παιχνίδια το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει και το σκηνικό στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ, που την ώρα που γραφόταν το κείμενο βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό Σα Πίντο (με τον Αναστόπουλο να είναι η εναλλακτική λύση), με θητεία σε Μπενφίκα και Ερυθρό Αστέρα, υποδέχεται τον συμπατριώτη του Εργοτέλη, με τη νίκη να είναι μονόδρομος. Αλλωστε, μόνο έτσι οι «ασπρόμαυροι» θα ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας αφού ενδεχόμενη νέα αποτυχία θα τους μεγαλώσει τα ήδη σοβαρά προβλήματα.

Σε αντίθετη μοίρα βρίσκεται ο Εργοτέλης, ο οποίος μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει παραμένοντας αήττητος, κάτι που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η διατήρηση του αήττητου και η παραμονή στα ψηλά σκαλοπάτια είναι ο στόχος των παικτών του Γιάννη Πετράκη, που θα τεθεί αντίπαλος με την πρώην ομάδα του.

Τυχόν στραβοπάτημα του Εργοτέλη θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός προκειμένου να βρεθεί στην τριάδα της βαθμολογίας, υποδεχόμενος τον Πανθρακικό στην έδρα του. Μετά την αποτυχία στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ οι «πράσινοι», που κρατάνε απ' αυτό το παιχνίδι την καλή εμφάνιση, στοχεύουν στην επιστροφή στις επιτυχίες προκειμένου να μη χαλάσει και το καλό κλίμα που είχε διαμορφωθεί τελευταία στην ομάδα. Από την πλευρά του ο Πανθρακικός, μετά το στραβοπάτημα στην έδρα του και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ψάχνει την ευκαιρία να ρεφάρει προκειμένου να μη μείνει κι άλλο πίσω.

Μετά την επιτυχία κόντρα στον Πανιώνιο, ο Αρης θέλει να πάρει ακόμα μια βαθιά ανάσα αντιμετωπίζοντας τη Βέροια

Eurokinissi

Μετά την επιτυχία κόντρα στον Πανιώνιο, ο Αρης θέλει να πάρει ακόμα μια βαθιά ανάσα αντιμετωπίζοντας τη Βέροια
Με τον χαμένο να αυξάνει τους μπελάδες του κοντράρονται στη Βέροια η τοπική ομάδα και ο Αρης. Η πρώτη νίκη των «κίτρινων» την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα (επί του Πανιωνίου) ανακάτεψε το σκηνικό στην ουρά, όπου πλέον τέσσερις ομάδες, Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιάς, Αρης, ισοβαθμούν με 5 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι έχουν μια ευκαιρία να σβήσουν τις μνήμες της προηγούμενης αγωνιστικής όταν και ηττήθηκαν με 6-0 απ' τον Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη, οι Θεσσαλονικείς με ανεβασμένη ψυχολογία βλέπουν το μέλλον τους στην κατηγορία με άλλο μάτι και θέλουν να συνεχίσουν επιτυχημένα.

Με φόντο μια θέση την πρώτη εξάδα (ίσως και παραπάνω) αγωνίζονται Καλλονή και Ξάνθη, με τις δυο ομάδες την προηγούμενη αγωνιστική να έχουν διαφορετική πορεία. Οι γηπεδούχοι παρά το καλό τους ξεκίνημα συμπλήρωσαν ήδη τρεις αγώνες χωρίς νίκη, κάτι που επιβάλλει την επιστροφή στις επιτυχίες για πολλούς λόγους. Αντίθετα, οι Ξανθιώτες με τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης πήραν για τα καλά τα πάνω τους στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα.

Αύριο στα Γιάννενα ο ΠΑΣ, που μέχρις στιγμής είναι ένα βήμα μπρος-ένα βήμα πίσω, υποδεχόμενος τον Πανιώνιο θα προσπαθήσει να ξανακάνει το βήμα μπρος μετά την αποτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής και την ήττα στο Αγρίνιο. Η νίκη όμως αποτελεί μονόδρομο και για τους φιλοξενούμενους αφού το κάζο απ' τον Αρη τους έχει φέρει αρκετά πίσω στη βαθμολογία.

Τέλος, στη Ριζούπολη οι δυο νεοφώτιστοι της κατηγορίας, Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός, μετά τις περσινές κόντρες τους για τη Football League, τα λένε τώρα επί μεγάλης κατηγορίας. Σε δυσκολότερη βαθμολογική θέση βρίσκονται οι γηπεδούχοι αφού σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος μπλέκουν, ενώ οι Αγρινιώτες αν και σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά επιζητούν το κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια - Αρης (16.00, NS2), Καλλονή - Ξάνθη (18.15, NS4), Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός (18.15, NS7), ΟΦΗ - Εργοτέλης (18.15, NS2), Παναθηναϊκός - Πανθρακικός (20.30, NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος (19.30, NS1).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ