Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Μία νέα κατηγορία ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών με μισθό 490 ευρώ και με λειψά δικαιώματα διαμορφώνει η κυβέρνηση, μέσα από την πρόσληψη και εκπαιδευτικού προσωπικού μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει τα κενά και σε σχολεία με 8.200 προσλήψεις, από τις οποίες οι 600 θα είναι νηπιαγωγοί και οι υπόλοιποι θα είναι βοηθητικό - υποστηρικτικό στα σχολεία.

Να καταδικάσουν τις προσλήψεις στην εκπαίδευση μέσω ΕΣΠΑ και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη, στις 14.30.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν στη νέα επίθεση στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών, να διεκδικήσουν να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Χτες το μεσημέρι έγινε παράσταση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του ΔΣ της ΟΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής με αιχμή τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τον αριθμό μαθητών. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από τη συνάντηση με το διευθυντή προέκυψε η εμμονή στην εφαρμογή των οδηγιών για τμήματα με 28 μαθητές ακόμα και στις κατευθύνσεις, ενώ σε ό,τι αφορά το ωράριο ειπώθηκε ότι όσοι δεν το συμπληρώνουν θα απασχολούνται σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org