Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΣ
Κινητοποιήσεις για προβλήματα που «καίνε» τους φοιτητές

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην Ομόνοια για φοιτητικό εισιτήριο στους πρωτοετείς

Οι επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθήνας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στην Ομόνοια και κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (οδός Μετσόβου 15) για να διεκδικήσουν φοιτητικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς, με την επίδειξη κάρτας πανελληνίων ή άλλου εγγράφου για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν κάνει ακόμη εγγραφή και δεν τους έχει χορηγηθεί φοιτητικό πάσο.

Ακόμα, κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προχτές οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Εστησαν ένα πρόχειρο μαγειρείο έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και την ίδια ώρα μέλη των ΔΣ φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι η διοίκηση του ΑΠΘ τους εμπαίζει αφού, ενώ προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Λέσχης, τους διαβεβαιώνει ότι δεν αλλάζει ο χαρακτήρας της και θα συνεχίσει να σιτίζει δωρεάν τους φοιτητές. Στο μεταξύ, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της Λέσχης και οι χιλιάδες φοιτητές που σιτίζονταν δωρεάν πληρώνουν για φαγητό επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη παραφορτωμένο προϋπολογισμό εξόδων των οικογενειών τους.

Υπάρχει πλούσια εμπειρία από ιδιωτικοποιήσεις και τις υποσχέσεις που τις συνοδεύουν για δωρεάν παροχές οι οποίες τελικά πάνε περίπατο. Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, για να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για σίτιση, στέγαση, σπουδές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ