Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Το διατροφικό ζήτημα πρώτη προτεραιότητα για το ΚΚΕ

Διήμερη περιοδεία στη Σάμο πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Την πρόταση του ΚΚΕ για το διατροφικό ζήτημα και τη σύνδεσή του με τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα παρουσίασε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, στο Καρλόβασι, το περασμένο Σάββατο 12/10. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο νησί.

Το διατροφικό ζήτημα, τόνισε μεταξύ άλλων η Διαμάντω Μανωλάκου, είναι πρώτης προτεραιότητας για το ΚΚΕ και την πρότασή του για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, γιατί σχετίζεται με τις άμεσες ανάγκες διαβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού, που πρέπει να εξασφαλιστούν χωρίς καθυστέρηση και με τον καλύτερο τρόπο.

Η Λαϊκή Εξουσία, με εργαλείο τον κεντρικό σχεδιασμό, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την αξιοποίηση αποκλειστικά προς όφελος των εργαζομένων των εδαφοκλιματολογικών πλεονεκτημάτων της χώρας, τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών, θα εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την επάρκεια, τη διατροφική ασφάλεια και την ποιότητα των διατροφικών προϊόντων και θα καλύψει τις λαϊκές ανάγκες.

Η προσπάθεια αυτή θα επεκτείνεται σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, που θα δημιουργούν παράλληλα τις προϋποθέσεις για εξαγωγές διατροφικών προϊόντων σε άλλες χώρες. Αντίθετα, στον καπιταλισμό, όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός για τη μεγιστοποίηση του κέρδους των μονοπωλίων που λυμαίνονται την παραγωγή και διάθεση και σ' αυτόν τον κρίσιμο τομέα, εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν, πολύ περισσότεροι υποσιτίζονται και η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, που παράγουν όλο τον πλούτο της ανθρωπότητας, αναγκάζονται να ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του πενιχρού εισοδήματός τους σε αμφισβητούμενης ποιότητας διατροφικά προϊόντα.

Από τη συγκέντρωση στο Καρλόβασι
Από τη συγκέντρωση στο Καρλόβασι
Είναι γνωστά - επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ - τα διατροφικά σκάνδαλα που έρχονται κατά καιρούς στη δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν ότι σ' αυτό το βάρβαρο σύστημα η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλειά της δεν έχουν καμιά τύχη, μπροστά στην ανάγκη υπερκερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ - υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου - καλεί την εργατική τάξη, τη μικρή και μεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, σε οργανωμένο καθημερινό αγώνα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, με προοπτική την ανατροπή του απάνθρωπου συστήματος και την οικοδόμηση της δικής τους Λαϊκής Εξουσίας, του Σοσιαλισμού.

Η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφθηκε ακόμα την Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ). Από τη συνεταιριστική οργάνωση εξαρτώνται άμεσα 3.000 αμπελουργοί και έμμεσα όλη η οικονομική ζωή του νησιού. Στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΟΣΣ, η Διαμάντω Μανωλάκου εξέφρασε μεταξύ άλλων τη στήριξη του ΚΚΕ απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Οργάνωση από ιδιώτες οινέμπορους, που θέλουν να σφετεριστούν τον κόπο γενεών αμπελουργών, από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις που τους υποστηρίζουν. Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΟΣΣ και συζήτησε μαζί τους.

Στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας, η Διαμάντω Μανωλάκου μίλησε με κατοίκους, στην πλειοψηφία τους αγρότες, στα χωριά Πύργος και Πλάτανος. Συναντήθηκε ακόμα με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου και με τα προεδρεία των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ