Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Επαληθεύονται τα διαλυτικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ

Στόχος η κατάργηση του εμπορικού τμήματος, με εκατοντάδες απολύσεις και εργασιακές σχέσεις γαλέρας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, απαιτώντας τη λειτουργία των ναυπηγείων χωρίς καμιά απόλυση και με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μίλησε για «οριστική λύση» του θέματος μέχρι το τέλος του μήνα. Η κυβέρνηση, κινούμενη στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ, για τεμαχισμό και διάλυση του ναυπηγείου, αλλά και της διασφάλισης των κερδών των αραβογερμανικών μονοπωλίων, που ελέγχουν το ναυπηγείο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν η εταιρεία προχωρήσει στην εκποίηση του εμπορικού της τμήματος, να μεσολαβήσει στον αρμόδιο επίτροπό για να εκτελούνται παραγγελίες πολεμικών πλοίων από τρίτες χώρες στο ναυπηγείο.

Στην ουσία, περιέγραψε ένα ναυπηγείο, που θα λειτουργεί με σαφώς συρρικνωμένες δραστηριότητες, με μόλις 300 εργαζόμενους -τόσοι προβλέπονται για το στρατιωτικό σκέλος των ναυπηγείων- από 1.100 που είναι σήμερα και με συντριβή όχι μόνο των μισθών, αλλά και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα, αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, εντελώς προκλητικά και αναίτια, σχημάτισαν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους συγκεντρωμένους και στη συνέχεια τους απώθησαν βίαια από το δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει από την Ομόνοια με πορεία, την οποία, από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέχρι το Σύνταγμα τη συνόδευαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα κινητοποίηση μεθαύριο Παρασκευή, 18/10, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ