Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα το ΚΚΕ

Απλήρωτοι παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας σημειώνεται:

«Εδώ και ένα χρόνο είναι σε εξέλιξη τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε σύμπραξη φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλησης και ΜΚΟ, με πρόσχημα την καταπολέμηση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας. Ομως όχι μόνο δεν το λύνουν αλλά το ανακυκλώνουν και μάλιστα με τους χειρότερους όρους, ενώ πλέον έχει πάρει τεράστια έκταση το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων σε αυτά.

Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα των εργαζομένων που δουλεύουν μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ", στη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης στην ΠΕ Σερρών απλήρωτοι παραμένουν μέχρι σήμερα οι 3 εργάτες και 1 φύλακας με 7μηνη σύμβαση που ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2013, καθώς οι 2 εργαζόμενες με 5μηνη σύμβαση που ξεκίνησε από την 1η Αυγούστου 2013.

Επίσης απλήρωτοι παραμένουν και οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο Κρηνίδας στην ΠΕ Καβάλας.

Και σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι οι πρώην άνεργοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να συνεχίζουν ουσιαστικά να είναι "άνεργοι" αφού παραμένουν απλήρωτοι, και να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ