Κυριακή 13 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικούν φτηνή και ποιοτική αστική συγκοινωνία

Συγκέντρωση την Τετάρτη 16/10 στα κεντρικά της ΟΣΥ

Πρωτοβουλία για το συντονισμό της δράσης εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, σπουδαστών και συνταξιούχων, διεκδικώντας συγκοινωνίες, φτηνές, συχνές, και δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη, αναλαμβάνουν συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος. Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, διοργανώνουν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ) στο Ρέντη (Παρνασσού 6). Διεκδικούν μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ, αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ανάγκες του λαού.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν: Οι Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ στα Αμαξοστάσια της ΟΣΥ στον Πειραιά και στην Π. Ράλλη, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Επίσης, οι Επιτροπές Ανέργων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ναυτεργατών, Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού. Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, Περάματος, 5ου Διαμερίσματος Πειραία και οι Επιτροπές Αγώνα (ΜΑΣ) του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι διοργανωτές απευθύνουν το κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του Πειραιά, τις Ενώσεις Συνταξιούχων, τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων, στους Συλλόγους Γονέων, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση. Να οργανώσουν αυτή την προσπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις φτωχογειτονιές του Πειραιά.

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, η νεολαία των φτωχών λαϊκών συνοικιών του Πειραιά και της Αθήνας, ήδη δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν το πανάκριβο εισιτήριο στα ΜΜΜ, ενώ ετοιμάζεται και νέα αύξηση. Από πάνω, οι διοικήσεις της εταιρείας ΟΣΥ προσανατολίζονται σε αυστηρότερους ελέγχους. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς έχουν υποστεί συντριπτικές μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς με ό,τι σημαίνει αυτό για την οδική ασφάλεια, άθλιες συνθήκες δουλειάς στους χώρους εργασίας.

Σημειώνουν ακόμα ότι αυτή τη στιγμή «ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια παραμένουν 600 λεωφορεία (από σύνολο 2.150) 180 τρόλεϊ (από σύνολο 360), ενώ στον πρώην ΗΣΑΠ από 30 συρμούς δρομολογούνται οι 21 - 23 από έλλειψη ανταλλακτικών προσωπικού, τεχνικού και κίνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ