Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Κόπτεται για τα επιχειρηματικά κυκλώματα των ακινήτων

Νέα «κίνητρα» και φοροελαφρύνσεις για τα επιχειρηματικά κυκλώματα που κερδοσκοπούν με ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο εκλεγμένος με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας σε συνέδριο για την κτηματαγορά.

Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Συμπληρωματικά με την πολιτική του Δήμου για τη δημιουργία και εφαρμογή επενδυτικών κινήτρων στην περιοχή του κέντρου της πόλης, θα πρέπει να οριστικοποιηθεί με ευνοϊκότερους όρους για τους ιδιοκτήτες και δυνητικούς επενδυτές, το ευρύτερο πλαίσιο φορολογίας της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα (...) Επιβάλλεται, συνεπώς, η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου, με στόχο την ενίσχυση επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία στο κέντρο της πόλης».

Το ενδιαφέρον της δημοτικής πλειοψηφίας έρχεται ενώ λαϊκές γειτονιές του κέντρου αφέθηκαν από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές σκόπιμα στην παρακμή και υποβάθμιση. Λαϊκά στρώματα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω π.χ. έλλειψης βασικών υποδομών, ακίνητα αγοράστηκαν «μπιρ-παρά» από τέτοιους ευώνυμους «επενδυτές», που τώρα, αναμένοντας αναπλάσεις με δημόσιο χρήμα κι ελπίζοντας σε «κίνητρα» σαν αυτά που ζητά ο δήμαρχος, σκοπεύουν να βγάλουν την επένδυσή τους στο πολλαπλάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ