Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει ανισότιμη μεταχείριση απ' το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα

Με επιστολή, απευθύνεται μεταξύ άλλων και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Τη συστηματική αποσιώπηση από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, των θέσεων και των πρωτοβουλιών του ΚKE, των δραστηριοτήτων και των παρεμβάσεων των ευρωβουλευτών και στελεχών του Kόμματος, που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mάρτιν Σουλτς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαμαρτυρία της στους υπεύθυνους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για το γεγονός ότι η δραστηριότητα του ΚΚΕ, οι παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών και στελεχών του, οι θέσεις και οι πρωτοβουλίες του Κόμματος που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που καλύπτονται εκτενώς από το "Ριζοσπάστη", αγνοούνται και αποκρύπτονται συστηματικά στη σχετική αποδελτίωση των δημοσιευμάτων του Τύπου που διενεργεί το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με τη δραστηριότητα των άλλων πολιτικών κομμάτων και των ευρωβουλευτών τους που παρουσιάζεται πλήρως και ανελλιπώς, ακόμη και παραπολιτικά σχόλια, χωρίς καμία σημασία για τα λαϊκά προβλήματα. Για το λόγο αυτό μάλιστα, στις 19-3-2009 είχαμε απευθύνει στους αρμόδιους του Γραφείου επιστολή μας, με την οποία εκφράζαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κραυγαλέα αυτή ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες μας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συνεχίζει την ίδια τακτική, με τελευταίο κρούσμα την αποδελτίωση της 7-10-2013, στην οποία δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο άρθρο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε στο "Ριζοσπάστη της Κυριακής" της 6-10-2013, με τίτλο "Ευρωεκλογές 2014 - Η Στρατηγική της πλουτοκρατίας για τη χειραγώγηση λαϊκών συνειδήσεων". Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο άρθρο, όπως και γενικότερα οι θέσεις, οι παρεμβάσεις και η δράση του ΚΚΕ, η σθεναρή αντίθεσή του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της, ενοχλούν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, γι' αυτό και συστηματικά τις αποσιωπά και τις αποκρύπτει.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους αυτή την συστηματική και σκόπιμη, ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Διαβεβαιώνουμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ότι το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, για την αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης του κεφαλαίου, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και κυρίαρχο στην οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ