Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Ποινές φυλάκισης σε αγωνιζόμενους μαθητές!

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται έφτασε σε σημείο να σέρνονται στο δικαστήριο και να καταδικάζονται μαθητές στη Λαμία επειδή έκαναν κατάληψη! Αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο υπό κατάληψη εσπερινό 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα συνέλαβε 20 μαθητές. Σε κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση και στον αυταρχισμό καλούν σήμερα στις 11 το μεσημέρι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ που διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία πάρκου, ενώ συμπαράσταση στους μαθητές εξέφρασαν και οι καθηγητές.

Από τους 20 συλληφθέντες, οι 12 μαθητές μετά από παρέμβαση γονιών αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Χωρίς την παρουσία δικηγόρου τρεις από τους μαθητές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία καταδικάστηκαν σε 20 μέρες φυλάκισης και άλλοι τρεις μαθητές από άλλα σχολεία καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Δύο αθωώθηκαν. Σημειώνεται ότι στο σχολείο δεν εντοπίστηκαν φθορές από την κατάληψη, ενώ η εξέλιξη στο 1ο ΕΠΑΛ ήρθε μετά από μία σειρά προσπαθειών τρομοκράτησης των μαθητών στη Λαμία, αλλά και στην υπόλοιπη Φθιώτιδα, οι οποίοι προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους, καθώς, όπως καταγγέλλεται, η αστυνομία έδινε συχνά το «παρών» στα υπό κατάληψη σχολεία δημιουργώντας κλίμα φόβου.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, του οποίου την «υπηρεσιακή ειρήνη» διατάραξαν οι μαθητές, απολύθηκαν καθηγητές 46 ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ δεν υπάρχουν ούτε βιβλία.

Καταγγελία από εκπαιδευτικούς και σπουδαστές

Σε σχετική ανακοίνωσή της για τα γεγονότα, η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θέτει το ερώτημα ποιο ήταν το αμάρτημα των μαθητών και καλεί «τους δικαστικούς, τους ένστολους πολίτες των σωμάτων ασφαλείας, τους δ/ντές των σχολείων που βάζουν εμπόδια στη μαζική δράση μαθητών, να βγάλουν τις ταξικές παρωπίδες που τους έχει φορέσει το σύστημα. Να πάψουν να είναι και θύτες και θύματα. Να συνειδητοποιήσουν ότι υπηρετούν τη νομιμότητα του άδικου, τη νομιμότητα της ταξικής εκμετάλλευσης και να πορευθούν με το δίκιο των πολλών».

Τη σύλληψη και την καταδίκη των μαθητών καταγγέλλει και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας που καλεί σπουδαστές και κατοίκους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μαθητές και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα οι μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας(2014-10-18 00:00:00.0)
Σε δίκη οδηγούνται δέκα μαθητές στην Ηγουμενίτσα(2013-10-17 00:00:00.0)
Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ για την καταδίκη των μαθητών(2013-10-10 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων(2013-10-10 00:00:00.0)
Μαχητικά στη Χαλκίδα(2002-12-06 00:00:00.0)
Με περισσότερο πείσμα(1999-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ