Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακισμένοι πέντε, καταζητούνται έξι

Eurokinissi

Στις Φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χτες, ο αρχηγός της φασιστικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γ. Λαγός, ενώ ο «πυρηνάρχης» των χρυσαυγιτών της Νίκαιας Γ. Πατέλης, θα κρατηθεί στις Φυλακές Μαλανδρίνου και η ανθυπαστυνόμος του τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, Β. Ποπώρη στις γυναικείες φυλακές στη Θήβα.

Αργά το βράδυ αποφασίστηκε η προφυλάκιση και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά που κατηγορείται ομοίως για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και περιγράφεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπαρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτός, στην απολογία του έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη». Σε ό,τι αφορά την προφυλάκιση του Γ. Πατέλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει πως είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά πριν τη δολοφονία και με το βουλευτή Γ. Λαγό μετά.

Για ακόμη μια φορά στο Αυτόφωρο...

Στο Αυτόφωρο θα δικαστεί σήμερα (κρατήθηκε στην ΓΑΔΑ) η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις - Ευαγγελία Σκορδέλη, κατηγορούμενη για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δικαστικές αρχές την αναζητούσαν μετά τη σύλληψη του πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα στα σπίτια του οποίου εκτός από τα όπλα, βρέθηκε ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της. Η Θ. Σκορδέλη, μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονική επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών στον Αγ.Παντελεήμονα στις 18 Σεπτέμβρη 2011. Η σχετική δίκη έχει αναβληθεί 9 φορές παρότι και οι τρεις είχαν παραπεμφθεί με τη λεγόμενη «αυτόφωρη» διαδικασία, που ξεκίνησε με τις συλλήψεις της τότε υποψήφιας του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και των ομοϊδεατών της, και εκκρεμοδικεί ...αισίως για 2,5 χρόνια!

Επιπρόσθετα, παραδόθηκε χτες το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μία γυναίκα η οποία περιλαμβάνεται στα εννέα εντάλματα που είχαν εκδοθεί για το σύνολο των 32 ατόμων που αναφέρονται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Χ. Βουρλιώτη. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ακόμα δύο καταζητούμενοι πήγαν μόνοι τους κατευθείαν στον ανακριτή, οπότε πλέον παραμένουν 6 καταζητούμενοι.

Στην Πάτρα

Συνελήφθησαν προχτές στην Πάτρα τέσσερα άτομα ηλικίας 31, 43, 39 και 64 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για κατοχή οπλισμού, πυρομαχικών και αφορολόγητου καπνού. Η σύλληψή τους έγινε μετά από αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες άτομα της Χρυσής Αυγής κατείχαν όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν «αεροβόλο πιστόλι και 24 αβολίδωτα φυσίγγια, δύο σιδερένια ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, ξύλινο ρόπαλο και ξύλινο γκλομπ, τέσσερις υφασμάτινες επικαλαμίδες και γιλέκο με διάφορες θήκες - υποδοχές. Στο σπίτι του 39χρονου και του 64χρονου βρέθηκαν κυνηγετικό όπλο, σπαθί τύπου «σαμουράι», κροτίδα και μαχαίρια, δύο εγχειρίδια συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και αυτοκόλλητη ετικέτα με το σήμα του ιδίου κόμματος, δύο αμπούλες αερίου για αεροβόλο όπλο, 25 κυνηγετικά φυσίγγια, 151 μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και μια δερμάτινη θήκη πυροβόλου όπλου.

Στο σπίτι του 43χρονου βρέθηκαν 1.183 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού και ένα ξύλινο ρόπαλο. Επίσης, έγιναν έρευνες σε άλλα τέσσερα σπίτια στην Πάτρα, χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ