Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Προανήγγειλε την κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης

Την προώθηση νέου γύρου αναδιαρθρώσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης, προανήγγειλε ο Ευαγγ. Βενιζέλος, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Λέμε ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις αλλαγές εκείνες που κάνουν την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος, ανταγωνιστικό στην υπηρεσία της ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος προανήγγειλε τα νέα χαράτσια που ετοιμάζεται να φορτώσει στις πλάτες του λαού η κυβέρνηση. «Μια πολύ μεγάλη εκκρεμότητα (σ.σ. στις συζητήσεις με την τρόικα), όπως γνωρίζετε, είναι η εξειδίκευση της φορολογίας ακινήτων», σημείωσε προετοιμάζοντας το έδαφος για μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα και την επέκτασή του στα αγροτεμάχια. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της διατήρησης της είσπραξης από τη ΔΕΗ του χαρατσιού στα ακίνητα, σημειώνοντας: «Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος στη διαμόρφωση ενός νέου νόμου για τη φορολογία ακινήτων, αντιλαμβάνεται ο καθένας με πολύ μεγάλη ευκολία πόσο δύσκολο είναι να αντικατασταθεί το ΕΕΤΗΔΕ».

Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως στις συζητήσεις με την τρόικα η «γραμμή» της κυβέρνησης «είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι ήδη δρομολογεί νέες περικοπές σε συντάξεις, αύξηση στη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σε σχέση με τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της «κεντροαριστεράς», ο Ευαγ. Βενιζέλος, με στόχο να παίξει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας, επανέλαβε το κάλεσμα ακόμα και για συνεργασία ενόψει των ευρωεκλογών «με κινήσεις και πρόσωπα που βλέπουν τον εαυτό τους ενταγμένο στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, στην κεντροαριστερά της ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ