Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ
Ερχονται εκβιαστικά ραβασάκια

Αντιμέτωποι με τον εκβιασμό της κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων για χρέη προς τα ασφαλιστικά τους Ταμεία θα βρεθούν τις επόμενες μέρες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, καθώς από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ξεκίνησε η μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων για τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών. Το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, που είναι πάνω από 5.000 ευρώ.

Με δικό του έγγραφο, που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», ο ΟΑΕΕ ενημέρωνε τους αυτοαπασχολούμενους - οφειλέτες του να προσέλθουν στα τοπικά γραφεία για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τα χρέη «θα βεβαιωθούν αρμοδίως», που σημαίνει ακόμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Η καμπάνα χτυπάει για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Από τους ενεργούς ασφαλισμένους, οι 380.000 περίπου είναι μικροοφειλέτες προς τον ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα, το 35% χρωστά μέχρι 5.000 ευρώ και το 65% έως 15.000 ευρώ.

Μόνο τους τελευταίους μήνες, 195.000 έχουν διακόψει την ασφάλισή τους. Συνολικά, μόλις το 58% των αυτοαπασχολούμενων ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ σε 350.000 υπολογίζονται όσοι δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στις δημόσιες δομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω χρεών προς τον ΟΑΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ