Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μέρα Διεθνούς Δράσης η 3η Οκτώβρη

Κάλεσμα στα μέλη της, στα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλες τις ηπείρους, στους εργαζόμενους και τη νεολαία απευθύνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Η ΠΣΟ έχει καθιερώσει την 3η Οκτώβρη ως Μέρα Διεθνούς Δράσης, στα πλαίσια της οποίας πρόκειται να οργανωθούν εκατοντάδες διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες και άλλες δραστηριότητες σε κάθε γωνιά του κόσμου, με αιχμή φέτος το αίτημα για τροφή, νερό, βιβλία, φάρμακα και στέγαση για όλους.

Στο κάλεσμά της η ΠΣΟ, ανάμεσα σε άλλα, τονίζει:

«Για την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία η αξιοπρεπής διαβίωση προϋποθέτει την επίλυση αυτών των ζητημάτων για τους εργαζόμενους και το λαό. Η αξιοπρεπής ζωή προϋποθέτει ότι οι λαϊκές μάζες θα έχουν σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, ελεύθερη και δημόσια Παιδεία. Ενα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον για τις νέες γενιές συνεπάγεται τη σταθερή δουλειά με βάση τις γνώσεις που διαθέτουν.

Για τα ρεφορμιστικά συνδικάτα το σύνθημα για "αξιοπρεπή δουλειά" δεν είναι παρά μόνο λέξεις. Για την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, όμως, έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων βασικών αναγκών του παγκόσμιου πληθυσμού. Πρόκειται για ρεαλιστικό και εφικτό αίτημα, που βασίζεται στις παραγωγικές δυνατότητες ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στο φυσικό και ορυκτό πλούτο και την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που συνεχώς διευρύνεται.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν φτώχεια, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και καταστροφές, βάσανα, καπιταλιστική εκμετάλλευση, ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων πόρων, των νοσοκομείων και του εκπαιδευτικού συστήματος, εκτός από την ακόρεστη δίψα μιας χούφτας καπιταλιστών για κέρδη και των μηχανισμών και των κρατών που τους υποστηρίζουν προκαλώντας βάσανα, στερήσεις, ακρίβεια και ρύπανση του περιβάλλοντος (...) Το μέλλον μας είναι στην αντίπερα όχθη από τα κέρδη τους! Στις 3 Οκτώβρη 2013 σε κάθε χώρα διαδηλώνουμε μαχητικά για τροφή, νερό, φάρμακα, βιβλία και στέγη για όλους».

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 3 Οκτώβρη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Δράσης της ΠΣΟ, οργανώνεται κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, μπροστά στην Εταιρεία Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ