Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Για την οργάνωση των συλλαλητηρίων

Τη δράση τους σχεδιάζουν τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπροστά στα συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεις στις 5 Οκτώβρη.

«Να μη λείψει κανείς» είναι το σύνθημα με το οποίο μπαίνει στη μάχη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και καλεί τα σωματεία: «Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις, να υπάρξει διευκόλυνση στη μετακίνηση όλων. Να σηματοδοτήσει η συμμετοχή στο συλλαλητήριο την επιτυχία της επόμενης γενικής απεργίας». Προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή το Εργατικό Κέντρο δρομολογεί λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 8.30 το πρωί από το άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς καλεί τα σωματεία η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, για «να παρθούν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο ως πρώτο βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα. Να προετοιμάσουμε τον κλάδο για Γενική Πανεργατική Απεργία στα μέσα Οκτώβρη».

Σύσκεψη για την οργάνωση και την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10).

Τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου καλεί να αποφασίσουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους σταματήσουμε». Η προσυγκέντρωση του Συλλόγου έχει οριστεί στις 9.30 το πρωί στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β).

«Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας. Στις 5 Οκτώβρη βουλιάζουμε την Αθήνα. Κανένας σπίτι του, όλοι στο δρόμο», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και παραθέτει στοιχεία από την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι: «Στον ΟΤΕ, στη Vodafone, στην Intracom μειώσεις μισθών. Στα τηλεφωνικά κέντρα καθημερινές απολύσεις με συναδέλφους να εργάζονται για μια εβδομάδα και μετά να ψάχνουν πάλι για δουλειά. Οι ελαστικές μορφές εργασίας και η επινοικιαζόμενη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς σε εταιρείες όπως η "E Value", η "Teleperformance", αλλά και σε μεγάλα μονοπώλια όπως η Cosmote. Οι συλλογικές συμβάσεις αλλά και οι επιχειρησιακές έχουν τιναχτεί στον αέρα. Στο ένα στρατόπεδο οι εργαζόμενοι με τσακισμένα δικαιώματα και ζωή και στο άλλο οι εταιρείες του κλάδου, τα μονοπώλια που μέρα με τη μέρα αυξάνουν περισσότερο τα κέρδη τους με τον δικό μας κόπο και τη δική μας δουλειά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για τη διεκδίκηση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης(2018-03-17 00:00:00.0)
Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στη «Cyta»(2016-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ