Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ζεστό χρήμα σε «καινοτόμες» επιχειρήσεις

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν βάλει «λουκέτο» και αντίστοιχος αριθμός αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ έχει προστεθεί στις στρατιές των ανέργων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, «προμοτάρει» τα προγράμματα στήριξης της «επιχειρηματικής καινοτομίας» του ΕΣΠΑ, σε μία καταφανή προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, με εκπροσώπους «καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα», προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, να διαμορφωθούν τα προγράμματα στήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Οπως σημείωσε ο Κ. Χατζηδάκης, το τελευταίο διάστημα «έχουν τρέξει προγράμματα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία», ενώ αντίστοιχα προγράμματα που προορίζονται για τους κλάδους της μεταποίησης του εμπορίου και του τουρισμού ύψους 456 εκατ. ευρώ, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Οι επιχειρήσεις με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης, είτε έχουν εξαγορασθεί εξ ολοκλήρου είτε συμμετέχουν στη μετοχική τους σύνθεση κεφάλαια του εξωτερικού, πρότειναν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να δομηθεί το ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα των κονδυλίων του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εταιρίες «Helic», η οποία παράγει λογισμικό για τη σχεδίαση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ασύρματων επικοινωνιών, η «Antcor» που δραστηριοποιείται στην παραγωγή «software» για ασύρματες επικοινωνίες, η «Nanoradio» που εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων για την πρόσβαση κινητών τηλεφώνων στο ίντερνετ, η «Phaistos Networks», εταιρεία παραγωγής λογισμικού, η «Bytemobile» επίσης εταιρεία παραγωγής λογισμικού και η «Inaccess» εταιρεία παραγωγής συστημάτων απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου για φωτοβολταϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ