Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μάχη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής

Κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, χτες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας

Στιγμιότυπο από την πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενώ περνούν από το Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από την πορεία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενώ περνούν από το Σύνταγμα
Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Με τα πανό που έγραφαν «Ούτε βήμα πίσω - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, και «Οχι στις συγχωνεύσεις σχολείων - Παλεύουμε για λαϊκή Παιδεία - λαϊκή εξουσία», από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, έδωσαν το στίγμα.

Ο Αντρέας Καργόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση σημείωσε ανάμεσα στα άλλα: «Σας καλούμε, όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να μπούμε μπροστά, σχολείο το σχολείο, νοσοκομείο το νοσοκομείο, υπηρεσία την υπηρεσία, να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας. Να γυρίσουμε την πλάτη σε εκφυλιστικά φαινόμενα, που προσπαθούν οι άλλες δυνάμεις να περάσουν στο κίνημα (...) Πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη, να υψώσουμε το μπόι μας ώστε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτήν την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση. Ορος για την κλιμάκωση είναι η μαζικότητα, η οργάνωση, η συμμαχία, η ενιαία απάντηση από την εργατική τάξη».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους, σε όλους τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, με το ρόλο τον ιδιαίτερο που έχουν απέναντι στα παιδιά, να συμβάλουμε ώστε το εργατικό - λαϊκό κίνημα να απομονώσει τη ναζιστική φασιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν μέσω της Σταδίου στη Βουλή. Τα συνθήματα δε σταμάτησαν λεπτό: «Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου», «Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Οχι σε όλες τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» και «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες». Απ' την ντουντούκα της διαδήλωσης απευθυνόταν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και τη συναυλία στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα που διοργανώνεται από φοιτητές, μαθητές, άνεργους και νέους εργαζόμενους.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη 48ωρη απεργία, προβάλλουν ως επιτακτική ανάγκη την κλιμάκωση του αγώνα με γενική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα μέσα Οκτώβρη. Σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, συγκέντρωση θα γίνει στη Σάμο, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στο υπουργείο Υγείας, οργανώνουν σήμερα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και την Πολυκλινική.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ οργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έγιναν ομιλίες εκπροσώπων από διάφορους κλάδους. Ακολούθησε πορεία μέσω Σταδίου έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου τρεις κλούβες είχαν κλείσει τη Βασ. Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για λίγη ώρα πριν ολοκληρώσουν την κινητοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει πάρει απόφαση για 5νθήμερη απεργία, που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Η ΠΟΠΟΚΠ (ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ) αν και είχε πάρει απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σήμερα συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και θα συνεδριάσει η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει τι θα γίνει στη συνέχεια. Ακόμα, απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες έχει πάρει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

Στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, εργαζομένων στους δήμους και τα νοσοκομεία, μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησε ο Γιώργος Τσαγκάρης, στέλεχος του ΠΑΜΕ στους δήμους. Κάλεσε για ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε πως «σήμερα έχουμε ανάγκη από κίνημα που θα συνδέει και θα εξυψώνει την καθημερινή πάλη με την προοπτική της ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή ανάπτυξη στην οποία ο λαός θα είναι κυρίαρχος στον πλούτο που παράγει». Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν σε Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ