Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τρελό φαγοπότι

Απανωτές είναι οι ανακοινώσεις - πρόκληση από COSCO και ΟΛΠ, που δείχνουν ότι μπροστά στα μάτια του πειραιώτικου λαού, σε περιοχές όπως το Πέραμα που σφαδάζουν από την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, γίνεται ένα τρελό φαγοπότι από τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και την κρουαζιέρα. Ενα φαγοπότι πάνω στις υποδομές που χτίστηκαν από τον ιδρώτα του λαού.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΟΛΠ, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το έργο που αφορά την επέκταση του επιβατικού λιμανιού και συγκεκριμένα το τμήμα του λιμανιού που καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ «το οποίο χρηματοδοτείται κατά 95% από ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία (113,9 εκ. ευρώ)». Χώρια τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την κατασκευή της προβλήτας που παραδόθηκε στην COSCO.

Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, για να ενισχύσουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, με τα αντεργατικά τους μέτρα τούς προσφέρουν απανωτά τα εκατομμύρια, τα οποία είναι σφραγισμένα από την άγρια εκμετάλλευση, το μόχθο και τον κόπο των εργαζομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας. Ετσι, την ώρα που στο κατώφλι του Περάματος, στην προβλήτα που λυμαίνεται η COSCO στο Ικόνιο, χορεύουν τα εκατομμύρια, τα παιδιά του Περάματος λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ