Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ της νεολαίας με το λαϊκό κίνημα

Η ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με θέμα: «"Νέες" μεταμφιέσεις σε παλιές συνταγές χειραγώγησης»

  • Το κίνημα της νεολαίας από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές, σε αντίθεση με ό,τι πλασάρεται. Αντίθετα μπορεί να βρεθεί εγκλωβισμένο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Χρειάζεται κοινή δράση των τμημάτων της νεολαίας με το εργατικό κίνημα και τη Λαϊκή Συμμαχία, γιατί τα προβλήματά της, οι διεκδικήσεις, τα μέτωπα πάλης που την αφορούν, είναι άμεσα ενταγμένα στο δρόμο πάλης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.
  • Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας εξαρτάται και από το επίπεδο οργάνωσης και συνείδησης, από την αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Το μέλλον της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, για την ικανοποίηση των αναγκών της, συνδέεται άμεσα με την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της νέας, της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org