Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λένε «όχι» στην καταλήστευση του ορυκτού πλούτου

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η καταλήστευση του ορυκτού πλούτου του τόπου τους και η καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής τους από την ασύδοτη δράση της «Ελληνικός Χρυσός» διαδήλωσαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Στρυμονικού, με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σταυρό της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το περιβαλλοντικό ατύχημα που έγινε την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη, στη Ρεντίνα, όταν ποσότητα συμπυκνώματος τοξικών μετάλλων (αρσενοπυρίτης) έπεσε στο έδαφος από φορτηγό της εταιρείας που το μετέφερε από τις εγκαταστάσεις της στην Ολυμπιάδα, για αποθήκευση στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Δ. Γαλαμάτης, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμφανίζεται ως όργανο της εταιρείας και να ακούσει το λαό της περιοχής, που απαιτεί να σταματήσει η συγκεκριμένη «επένδυση».

Η Βάσω Πολυζωίδου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού, σημείωσε ότι πολύ συντομότερα αποκαλύπτονται οι καταστροφικές συνέπειες από τη δράση της «Ελληνικός Χρυσός», αφού, όπως αποδείχθηκε, δεν τηρούνται οι όροι για τη μεταφορά, αποθήκευση και διαχείριση των φορτίων υψηλής επικινδυνότητας. Κάλεσε το λαό να μπει αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα όχι μόνο ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες της επένδυσης αλλά και για την εκδίωξή της από την περιοχή. «Ο ορυκτός πλούτος είναι δημόσια περιουσία. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες και δεν μπορεί τότε τα παιδιά μας να κληρονομήσουν μια καταληστευμένη Ελλάδα», είπε.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης στο χαιρετισμό του σημείωσε πως είτε με την TVX προηγούμενα, είτε με την «Ελληνικός Χρυσός» σήμερα, τα αποτελέσματα της διαχείρισης αυτής της υπόθεσης είναι το ίδιο καταστροφικά, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος για την οικονομία και το λαό.

Τόνισε ότι «το επιχειρηματικό κέρδος είναι αυτό που καταστρέφει τις ζωές μας». Και ξεκαθάρισε ότι «ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας είναι λαϊκή περιουσία και σαν τέτοια πρέπει να αξιοποιηθεί από μια άλλη, λαϊκή κυβέρνηση προς όφελος του λαού και του τόπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει διασπορά αποβλήτων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»(2013-09-24 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για την καταστολή στη Χαλκιδική(2013-03-13 00:00:00.0)
Αγώνας για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών(2011-07-12 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους κατοίκους του Στρυμονικού(2000-02-15 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δεν κάμπτει το αγωνιστικό φρόνημα(1999-07-06 00:00:00.0)
Τώρα αποκαλύπτονται τα ψεύδη της TVX-GOLD(1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ