Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εις υγείαν του... επιχειρείν!

Για γενική ανασυγκρότηση του τομέα Υγείας μίλησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο διήμερο συνέδριο που οργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

Ιδού και οι βασικοί πυλώνες αυτής της ανασυγκρότησης: Ο ΕΟΠΥΥ θα έχει «κλειστό προϋπολογισμό» που σημαίνει ότι ο άρρωστος πρέπει να αρρωσταίνει όσο είναι και το κονδύλι που θα κόβεται στην οδό Αριστοτέλους (έδρα του υπουργείου Υγείας) και τις Βρυξέλλες (έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης).

Ο άλλος πυλώνας, η ανάληψη από την κυβέρνηση της πρωτοβουλίας να διαμορφώσει «το περιβάλλον των καθαρών κανόνων για να αναπτύσσεται το "επιχειρείν"» και το οποίο θα «προσελκύει επενδύσεις». Δηλαδή όλα εκείνα τα μέτρα που θα επεκτείνουν την εμπορευματοποίηση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών και θα διατηρήσουν -ή θα ενισχύσουν- την κερδοφορία του κεφαλαίου που θα δρα στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Κι ύστερα η συγκυβέρνηση, όπως έκαναν όλες μέχρι τώρα, ορκίζεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας, εννοώντας προφανώς ότι στο περιβάλλον που ονειρεύεται θα βρει την υγειά του το... «επιχειρείν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ