Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Στα σκουπίδια η «φιλανθρωπία» των δολοφόνων

Στις 10 π.μ. στην πλατεία Παιδικής Στέγης καλούν ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή

Νέα απάντηση στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, θα δώσουν σήμερα εργαζόμενοι και λαός στην Κοκκινιά, από τη συγκέντρωση που καλούν σωματεία, συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια. Για σήμερα, η φασιστική οργάνωση, που μέσα σε μια βδομάδα οργάνωσε δύο δολοφονικές επιθέσεις σε Πέραμα και Κερατσίνι, με απολογισμό ένα νεκρό και εννιά τραυματίες, έχουν προαναγγείλει ότι θα μοιράσουν τρόφιμα μόνο σε Ελληνες, προκαλώντας το λαό της πόλης.

Οπως άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί, ο δολοφόνος του 34χρονου στο Κερατσίνι, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των συσσιτίων του μίσους που διοργάνωνε η φασιστική οργάνωση στη Νίκαια. Αποδεικνύεται ότι η «φιλανθρωπία» της είναι μέσο για τη χειραγώγηση ανθρώπων που υποφέρουν και για τη συγκάλυψη του βαθιά αντιδραστικού και επικίνδυνου χαρακτήρα της δράσης της.

Στην κοινή ανακοίνωση των φορέων και των σωματείων που καλούν στη σημερινή συγκέντρωση, αναφέρονται τα εξής: «Τα φασιστοειδή πήραν ήδη μια πρώτη απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου και της Νίκαιας με τις μαζικότατες συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας, το λαϊκό κίνημα δε θα τους αφήσει ούτε να ανασάνουν. Για όλους είναι πλέον καθαρό ότι είναι τσιράκια των αφεντικών. Δε μας τρομάζουν, δε μας φοβίζουν. Οσο η απομόνωσή τους γίνεται υπόθεση του λαϊκού κινήματος, το δηλητήριό τους δε μας πιάνει.

Τώρα το λαϊκό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, ο κόσμος του μόχθου πρέπει να δώσουμε μια ακόμα απάντηση. Οσο κι αν στενάζουμε από την ανεργία, από την ανελέητη επίθεση σε κάθε κατακτημένο δικαίωμα, όσο δύσκολα κι αν την βγάζουμε, δε θέλουμε ούτε νερό από τα μαύρα σκυλιά της Χρυσής Αυγής. Διοργανώνουν διανομή τροφίμων με τις πλάτες των εφοπλιστών για να δημιουργήσουν ανοχή για τη δολοφονική τους δράση.

Μετά το μαφιόζικο χτύπημα στο Πέραμα ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές της Ζώνης, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το Κερατσίνι, έχουν το θράσος να καλούν σε διανομή τροφίμων στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Οπως πήραν απάντηση στη συγκέντρωση που είχαν εξαγγείλει και ακύρωσαν την Πέμπτη, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, έτσι και τώρα. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα. Εξω οι φασίστες από τη Νίκαια. Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά. Εξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς».

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν(2020-07-08 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στην Αμφιάλη(2016-09-17 00:00:00.0)
Πρόκληση η «φιλανθρωπία» της Χρυσής Αυγής(2013-12-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-03-20 00:00:00.0)
Παρευρέθηκαν(2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ