Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Καθαριστριών

Μόνο με το 40% περίπου των εργαζομένων στην καθαριότητα λειτουργούν τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δεν έχουν κληθεί να αναλάβουν καθήκοντα. Δηλαδή, 6 στους 10 εργαζόμενους, ενώ θα έπρεπε από τις αρχές του Σεπτέμβρη, να βρίσκονται στα σχολεία για την καθαριότητα και την προετοιμασία τους, δεν πήγαν για δουλειά. Τα σχολεία που δεν υπηρετεί προσωπικό αορίστου χρόνου, δεν έχουν πλέον ούτε μία καθαρίστρια(!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή μαθητών και προσωπικού.

Αυτά επισημαίνει το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων (συμμετέχουν τα σωματεία Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, Εβρου, Βέροιας, Νάουσας και οι Επιτροπές Αγώνα Αθήνας και Πάτρας), καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν την πάλη διεκδικώντας:

  • Καμία απόλυση - καμία διαθεσιμότητα, ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Να ανανεωθούν, άμεσα, οι συμβάσεις μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Οχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών - καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης - κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα - κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ