Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Το κεφάλι ψηλά. Αγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας στη ζωή»

Ενα παρατεταμένο, το πιο θερμό χειροκρότημα από τα βάθη της ψυχής τους χάρισαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν τους μίλησε καταρρίπτοντας τη χρόνια αντιδραστική προπαγάνδα που θέλει τους μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης ευάγωγους στην εκμετάλλευση, να πιστέψουν ότι είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού», που πρέπει να αρκεστούν στη λίγη εκπαίδευση, στα λίγα δικαιώματα, στη μέτρια ζωή. Αντίθετα, τους παρότρυνε να αντιμετωπίσουν τη ζωή με λεβεντιά, με το κεφάλι ψηλά, εκτινάσσοντας τον ενθουσιασμό τους.

Συγκεκριμένα, αφού τους ευχήθηκε μια καλή χρονιά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε:

«Να δώσετε και αυτή τη μάχη, όπως έχετε δώσει και άλλες μάχες στην προσωπική σας ζωή, στην οικογενειακή σας ζωή, μέσα στην κοινωνία, να δώσετε και τη μάχη του σχολείου με επιτυχία. Είναι δύσκολες βέβαια οι συνθήκες, όμως ο κοινωνικός αγώνας - όπως θα έχετε και εσείς από την πείρα σας διδαχθεί - είναι ο καλύτερος. Μπορεί να αποδώσει καρπούς γιατί πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας - όχι μόνο των νέων της πατρίδας μας αλλά όλων των εργαζομένων - κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσωπική, την οικογενειακή, την επαγγελματική του ζωή. Ενας για όλους και όλοι για έναν, αυτό πρέπει να γίνει το σύνθημά σας.

Φυσικά υπάρχει και η ατομική ευθύνη, η προσωπική ευθύνη του καθένα μας, και βέβαια αυτή μέσα στο σχολείο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, όταν συμμετέχουμε όλοι και στις διαδικασίες του σχολείου και στη μόρφωση και στην εκπαίδευση και στην πρακτική εξάσκηση. Μαζί με τους καθηγητές, τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τους γονείς, με όλη την κοινωνία και βέβαια να δίνουμε το "παρών' στους καθημερινούς αγώνες όλης της ζωής, όλης της κοινωνίας.

Πρέπει να ενισχύσετε την κοινή πάλη που ξεκινούν οι καθηγητές σας, οι γονείς σας, γιατί όλοι αυτοί είναι εργαζόμενοι, μπορεί να είναι άνεργοι σήμερα, μπορεί να είναι άνεργοι αύριο, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί αυτήν την κατάσταση.

Ομως το κεφάλι ψηλά, να μην επιτρέψετε σε κανέναν να πει ότι είστε παρακατιανοί. Να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να νομίζει ότι είναι παρακατιανός, ότι δεν αξίζει. Είστε άξιοι, μπορείτε να πετύχετε στη ζωή σας και αυτό επιτυγχάνεται με τον καθημερινό αγώνα. Να μελετάτε και να έχετε άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας στη ζωή. Καλή δύναμη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org