Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο την άλλη Κυριακή για τη ΛΑΡΚΟ

Στις 12 το μεσημέρι στην Παραλία Λάρυμνας απέναντι από την πύλη της επιχείρησης

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο την επόμενη Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Παραλία Λάρυμνας, απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, διαδηλώνοντας και απαιτώντας:

  • Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
  • ΟΧΙ στις απολύσεις

Στην ανακοίνωσή του, ενόψει του συλλαλητηρίου, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Εργαζόμενοι - εργαζόμενες,

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση και την τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και το χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.

Τη δραστική συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας που έχει απομείνει.

Την απόλυση εργαζομένων ακόμα και χωρίς αποζημίωση.

Το ξεπούλημά τους και την ολόπλευρη αξιοποίησή τους από τα μονοπώλια ή και το οριστικό τους κλείσιμο προς όφελος των πολυεθνικών.

Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες και λειτουργίες δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωσή της, το κλείσιμό της ή και το ξεπούλημά της εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Υπεράνω όλων το καπιταλιστικό κέρδος. Το επιχείρημα ότι την πληρώνει και αυτήν, και τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ κ.ά., ο ελληνικός λαός είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Τα όποια προβλήματα διοικητικά, λειτουργικά κ.ά. δεν ήταν και δεν είναι προϊόν ανικανότητας, αλλά συνειδητής δράσης των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των δυνάμεών τους στα σωματεία, στην ΠΟΕΜ, στη ΓΣΕΕ. Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τρισεκατομμύρια για εισαγωγές σε προϊόντα που η ΛΑΡΚΟ και οι άλλες βιομηχανίες παράγουν και θα μπορούσαν, με έναν προγραμματισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, να παράγουν. Αυτοί που τα λένε αυτά (κυβέρνηση και τρόικα) και τα επικαλούνται καθημερινά ταΐζουν με δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους.

Οσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κ.λπ., χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εξίσου με την κυβέρνηση και την τρόικα πολιτικοί απατεώνες.

Εχουμε χρέος και μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος που έχει ο λαός μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις σε όφελός του και για την κάλυψη των αναγκών του.

Ολοι για έναν και ένας για όλους».

  • Για τη μετακίνηση προς το χώρο της συγκέντρωσης τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 15 Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ