Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφημιστικά κόλπα με τη δημόσια Υγεία

Με δημιουργία εικονικής πραγματικότητας προσπαθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει το γεγονός ότι κλείνει νοσοκομειακές μονάδες και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια την υγεία του λαού. Χτες, ανακοίνωσε ότι «η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου των δημοτών των ανωτέρω δήμων για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής».

Το απίστευτο είναι πως η παραπάνω κλινική (βρίσκεται στο «Αττικόν») υπολειτουργεί στην κυριολεξία, αντιμετωπίζει μόνο τα επείγοντα περιστατικά και οι άδειες του καλοκαιριού βγήκαν με το ζόρι. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, υπολειτουργεί και η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο «Αττικόν». Επιπλέον, η κυβέρνηση κλείνει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου έχουν λήξει οι συμβάσεις όλου του προσωπικού απ' τον Απρίλη. Το Κέντρο Υγείας -που έχει βασικό ρόλο στην πρόληψη των κατοίκων που καλύπτει- μένει ανοιχτό χάρη στην πρωτόβουλη παρουσία του προσωπικού.

Και ύστερα, η κυβέρνηση έρχεται να μιλήσει για πρόληψη με δυο ώρες εξετάσεις τη μέρα και εκ περιτροπής για κάθε έναν απ' τους τέσσερις δήμους με «εθελοντική συμμετοχή των στελεχών της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής».

Σε όσες απίθανες κινήσεις και να προχωρήσει η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξωραΐσει τη βάρβαρη πολιτική της με τη σύνθλιψη και αποδόμηση των δημόσιων δομών Υγείας. Μάλιστα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων, καθώς τούς στερεί πολύτιμες υπηρεσίες και παροχές. Οσο για τους δημάρχους, προσπαθούν και ενόψει δημοτικών εκλογών να εμφανίσουν «κοινωνικό έργο» αλλά στα χαρτιά, δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ