Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες και συνελεύσεις των εκπαιδευτικών

Συνεχίζονται και σήμερα οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, στις οποίες συζητείται η αντίδραση του κλάδου στην επίθεση που εξαπολύεται στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Τη Δευτέρα, 9 Σεπτέμβρη, θα γίνει η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ καλεί την Τρίτη, 10 Σεπτέμβρη, σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία της, την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στις 17.30 διοργανώνει συνάντηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας και την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά διοργανώνει την Παρασκευή, 6 Σεπτέμβρη, πλατιά σύσκεψη με εργαζόμενους, δασκάλους και γονείς στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της. Προχωρά επίσης σε συγκέντρωση στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας τη Δευτέρα, 9 Σεπτέμβρη. Στις 11 Σεπτέμβρη (μετά τον αγιασμό) καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή ώρα 12 το μεσημέρι, με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα.

«Οργάνωση και αγώνας παντού»

Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών, για τη διεκδίκηση ενός σχολείου για όλα τα παιδιά και μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους μιας και το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει καλέσει ακόμα σε γενικές συνελεύσεις και μέσα από τα σωματεία τους να οργανώσουν τη δράση τους, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να δώσουν άμεση, αγωνιστική απάντηση στην εκρηκτική κατάσταση των σχολείων, στην υποχρηματοδότηση - ελλείψεις, στο πέταγμα χιλιάδων παιδιών έξω από το σχολείο και το νηπιαγωγείο. Το ΠΑΜΕ προτείνει στις συνελεύσεις των Συλλόγων δασκάλων - νηπιαγωγών πρόγραμμα δράσης αντίστοιχο με εκείνο που προτείνει στις ΕΛΜΕ, καλώντας σε συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τρίτη. Καλεί να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και των απεργιακών συλλαλητηρίων και νέες γενικές συνελεύσεις στις 19 Σεπτέμβρη για την κλιμάκωση της πάλης, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ