Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Απάντηση στις συκοφαντίες και τους αντιπερισπασμούς

Απάντηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο πρώην Ταμείο των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), δίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, κατηγορώντας την πως μαζί με τη νέα διοίκηση του ΕΤΕΑ πρωταγωνιστούν στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν την επικουρική ασφάλιση. Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου σημειώνει:

«Τις τελευταίες μέρες σηκώθηκε ένας "κουρνιαχτός γκαιμπελικού τύπου" με αφορμή την κατάντια του πρώην Ταμείου Εμποροϋπαλλήλων - ΤΕΑΥΕΚ -, γιατί κατάντια είναι να κάνει ένα ασφαλιστικό ταμείο τέσσερα χρόνια να βγάλει μία σύνταξη. Προηγήθηκαν, βέβαια, για να δέσει το όλο σκηνικό και οι αθλιότητες περί κοπανατζήδων υπαλλήλων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑ, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην κατασυκοφάντηση των υπαλλήλων του ΕΤΕΑ - ΤΕΑΥΕΚ θα πρέπει να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

-- Ποιος αποφάσισε τη χρήση της βεβαίωσης κ.λπ. από τον κάθε εργοδότη για τον υπολογισμό των συντάξεων στο ΤΕΑΥΕΚ;

-- Γιατί το 2002, όταν στο ΙΚΑ θεσπίστηκε η ΑΠΔ (αναλυτική περιοδική δήλωση) εξαιρέθηκαν τα επικουρικά ταμεία;

-- Γιατί το υπουργείο απέρριψε την ψηφιοποίηση του αρχείου ασφαλισμένων - εργοδοτών με ελάχιστο κόστος, όταν το ΤΕΑΥΕΚ πριν το psi είχε μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδας 1,1 δισ. ευρώ (διαβάσατε σωστά δισεκατομμύρια);

-- Πώς μπορούσε να λειτουργήσει από το 2004 το αγορασθέν μηχανογραφικό σύστημα χωρίς στοιχεία και βάση δεδομένων;

-- Ποιος αποφάσισε τη δημιουργία δεύτερου ταμείου Πρόνοιας ΤΑΠΙΤ - ΤΕΑΥΕΚ παίρνοντας το 25% του υπηρετούντος προσωπικού; Παραμένοντας ουσιαστικά όλες οι διαδικασίες (αρχεία, εισφορές κ.λπ.) στον κλάδο σύνταξης;

-- Ποιος αποφάσισε τη μεταφορά ακόμα 15 υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του ΤΕΑΙΤ;

-- Ποιος απέλυσε 25 υπαλλήλους των stage;

-- Ποιος διέλυσε τον ελεγκτικό μηχανισμό του τ. ΤΕΑΥΕΚ και κατάργησε και τα οδοιπορικά των ελεγκτών;

-- Ποιος άφησε ένα τεράστιο Ταμείο με 50 υπαλλήλους;

Ολα αυτά είναι αντιπερισπασμός για να δικαιολογήσουν τις 29 διαθεσιμότητες - απολύσεις υπαλλήλων του ΕΤΕΑ, και τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ