Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ερχονται νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές

Συνάντηση με Ομοσπονδίες εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, συναντήθηκε χτες το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα ασφαλιστικά Ταμεία, που θα επιδεινωθεί με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, στην ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, λόγω της υποστελέχωσης και στο γεγονός ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζεται «να βγει στο σφυρί». Μετά τη συνάντηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΚΑ, στα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους διάφορους Οργανισμούς, συνδέονται με τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, με τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση τομέων του ΙΚΑ, των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων, του ΟΑΕΔ. Εχουν σχέση επίσης και με τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για νέα αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν συνολικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συντάξεις, αλλά και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων συνολικότερα. Το ΚΚΕ εκφράζει ξανά τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, στους αγώνες των εργαζομένων για την αποτροπή τέτοιων εξελίξεων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε σήμερα μια συνάντηση πάρα πολύ χρήσιμη με τον ΓΓ του ΚΚΕ. Απεικονίσαμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο του υπουργείου Εργασίας, μια κατάσταση που δυστυχώς την πληρώνει η κοινωνία, οι συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες μας και είναι αυτοί που έχουν πληγεί πιο πολύ από αυτή την ανάλγητη οικονομική κρίση (...)

Δυστυχώς το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά Ταμεία προσπαθεί η κυβέρνηση με τα μέτρα να τα κάνει το "πολυκατάστημα" του λαού, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών οι οποίοι περιμένουν κάθε μέρα και πιο πολύ να μπούνε στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Παιδείας για να εκμεταλλευτούν τον ελληνικό λαό με τον τρόπο που ξέρουν αυτοί πάρα πολλά χρόνια και το έχουν πετύχει μέχρι σήμερα».

Ο Φώτης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής σημείωσε: «Σήμερα τα ασφαλιστικά Ταμεία αντιμετωπίζουν μεγάλα λειτουργικά, οργανωτικά και κυρίως οικονομικά προβλήματα. Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος. Δυστυχώς τα Ταμεία πάσχουν από βαριά μορφή καλπάζουσας ασθένειας και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να τα αντιμετωπίσει με ασπιρίνες. Δυστυχώς με 5μηνα και με συμβασιούχους δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Επαναλαμβάνω πως δεν περισσεύει κανείς από όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ