Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της περιοχής

Στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, αλλά και των άλλων στρατηγικής σημασίας δημόσιων υποδομών και επιχειρήσεων της χώρας στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, η συγκυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης («ΟΛΑ ΑΕ») με προίκα το αλιευτικό καταφύγιο Μάκρης, το λιμάνι Καμαριώτισσας και το καταφύγιο Θέρμων στο νησί της Σαμοθράκης).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει προ ημερήσιας διάταξης το θέμα και να καταδικάσει την απόφαση της συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα των Λιμανιών της Περιοχής. Να απαιτήσει να μη γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση Λιμανιού και Μαρίνας και να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Με ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ Χ. Τρέλλης και Χ. Ποτόλιας, σημειώνουν ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί προτεραιότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του κεφαλαίου και θα φέρει σαρωτικές αλλαγές και οδυνηρές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Τονίζουν ότι είναι δημαγωγική αντιπαράθεση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου για το αν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών γίνει με απευθείας πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών των λιμενικών υποδομών στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα συμμετέχουν στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς ή της παραχώρησης επιμέρους δραστηριοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ