Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΟΣ
Αυξήσεις - φωτιά στα δημοτικά τέλη

Τις αυξήσεις - φωτιά στους συντελεστές των δημοτικών «ανταποδοτικών τελών» για ρεύμα και σκουπίδια από το Δήμο Χίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβάλει ενιαία τέλη 1,6 ευρώ/τ.μ. στους κατοίκους και 3,2 ευρώ/τ.μ. σε επαγγελματίες οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις σε 8 από τα 10 δημοτικά διαμερίσματα του νησιού, εξισώνοντας αστικές με ημιαστικές περιοχές και στοχοποιώντας τα μικρομάγαζα.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ καλούν σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και σημειώνουν ότι ο λαός του νησιού πρέπει να απαιτήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την απόσυρση της σχετικής απόφασης. Σε σχετική ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Με εισήγηση του Τμήματος Εσόδων του δήμου και με αφορμή περιπτώσεις δημοτών που δε δηλώνουν τετραγωνικά, η δημοτική αρχή προτείνει την αλλαγή των συντελεστών στα πρώην δημοτικά διαμερίσματα, με το πρόσχημα να μπει σε όλο το δήμο ενιαίος συντελεστής. Προτείνει λοιπόν τον 1,6 ευρώ/τ.μ. και τον 3,2 ευρώ/τ.μ. για τους επαγγελματίες. Αυτό όμως οδηγεί τα 8 στα 10 δημοτικά διαμερίσματα στη σφαγή, και μόνο την Ομηρούπολη ευνοεί, που εκεί τα Πασοκοδεξιά σαΐνια είχαν συντελεστή 1,83!

Η άθλια αυτή λογική, με το πρόσχημα της εφαρμογής του νόμου, είναι τιμωρητική απέναντι στα δημοτικά διαμερίσματα που με το ζόρι κρατούν τους κατοίκους τους, είναι βαθιά ταξική αφού εξισώνει τις αστικές και ημιαστικές περιοχές με τα χωριά και είναι πέρα για πέρα άδικη αφού στο 1,6 βάζει "για ξενοδοχεία ύπνου, τους χώρους που χρησιμοποιούνται για ύπνο και τους λοιπούς βοηθητικούς τους χώρους, οι μη στεγασμένοι χώροι ακινήτων, βιομηχανικών και κινηματογραφικών επιχειρήσεων, σταθμών και συνεργείων αυτοκινήτων και εν γένει επιχειρήσεων σε μη στεγασμένους χώρους, οι μη στεγασμένοι χώροι πώλησης οικοδομικών υλικών", φωτογραφίζοντας έτσι ποιους ευνοεί, και από την άλλη βάζει 3,2 συντελεστή, "για τους στεγασμένους χώρους, για καταστήματα, βιοτεχνίες, ιδιωτικές κλινικές, για τους χώρους χρησιμοποιούμενους ως αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια στα ξενοδοχεία ύπνου", στοχοποιώντας έτσι τα μικρομάγαζα, που είναι και τα περισσότερα. Τους διαλύει που τους διαλύει η κρίση και η πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στο χορό και ο δήμος με τη φοροεισπρακτική του πολιτική.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" έχουμε πολλαπλά δηλώσει ότι είμαστε κατά των ανταποδοτικών τελών που αποτελούν διπλή και άδικη φορολογία για υπηρεσίες που έχουμε ήδη πληρώσει στο κεντρικό κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ