Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Προδικαστικές διαδικασίες κατά αγνώστων δραστών για χουλιγκανισμό κίνησε το Περιφερειακό Γραφείο του Εισαγγελέα της Σόφιας, μετά το βάψιμο του μνημείου που απεικονίζει στρατιώτες της Σοβιετικής Ενωσης με ροζ μπογιά από βάνδαλους που έγραψαν στη βουλγαρική και την τσέχικη γλώσσα τη φράση: «Η Βουλγαρία ζητά συγνώμη». Ο περιφερειάρχης της Σόφιας Ρόσεν Μαλίνοφ εξέδωσε εντολή για τον καθαρισμό του μνημείου ως το Σάββατο.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ορκίστηκε χτες για μία ακόμη πενταετή προεδρική θητεία ο 89χρονος Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε που ανεδείχθη νικητής των προεδρικών εκλογών της 31ης Ιούλη με 61%.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος καταδικάσθηκε προχτές σε 35ετή κάθειρξη για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών ντοκουμέντων στην ιστορία των ΗΠΑ μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks, αναφέρει σε δήλωσή του ότι επιθυμεί επέμβαση αλλαγής φύλου ώστε να ζήσει ως γυναίκα με το όνομα Τσέλσι.

ΚΟΛΟΡΑΔΟ.-- Δημοψήφισμα στις 8 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί στη μικρή πόλη του Κολοράδο των ΗΠΑ Ντιπ Τρέιλ προκειμένου να επιτραπεί η κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με αμοιβή 25 έως 100 ευρώ. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας αντέδρασε ήδη προειδοποιώντας ότι η κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι ποινικό αδίκημα όπως ακριβώς και η ρίψη πυρών κατά επανδρωμένου αεροπλάνου...

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το αμερικανικό «Ιδρυμα Για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια» επικαλούμενο δορυφορικές φωτογραφίες ανακοίνωσε ότι έχουν επέλθει «σημαντικές αλλαγές» στη γεωμορφία περιοχής στο στρατιωτικό συγκρότημα Παρτσίν του Ιράν όπου φέρεται πως γίνονται δοκιμές πυρηνικών όπλων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι σε περίπτωση διακύβευσης ζητημάτων εθνικής ασφάλειας η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει τα κατασχεθέντα υλικά από τον Βραζιλιάνο υπήκοο Νταβίντ Μιράντα, σύντροφο του δημοσιογράφου της «Γκάρντιαν» που έφερε στο φως τις αποκαλύψεις του Αμερικανού υπαλλήλου της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Τέσσερις ρουκέτες έπεσαν χτες στη βόρεια μεθοριακή ισραηλινή πόλη Ναχαρίγια, δίχως να σημειωθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Οι ρουκέτες φαίνεται να προήλθαν από το νότιο Λίβανο.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Το κυβερνών ισλαμικό κόμμα ΕΝΑΧΝΤΑ στην Τυνησία ανακοίνωσε χτες πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση, στη βάση ενός εγγράφου σχεδίου -το οποίο έχει προετοιμαστεί από τα εργατικά συνδικάτα- και προβλέπει την αποχώρησή του από την εξουσία ενόψει νέων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα τον τελευταίο μήνα.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε χτες, έπειτα από πρόσκληση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αρντιαν Φουλάνι, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν όπου φέρεται πως ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ