Κυριακή 22 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Πανελλαδικός συναγερμός με πρώτη απεργία την Πέμπτη 26 Απρίλη

«Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη», διαμηνύουν τα ταξικά συνδικάτα και καλούν σε πανστρατιά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, καθώς πλέον είναι καθαρό πως όλοι -πλην της άρχουσας τάξης - πλήττονται βάρβαρα

Η δηλωμένη με κάθε τρόπο απόφαση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων να φτάσουν την αντιπαράθεση στο τέρμα για την υπεράσπιση του κοινωνικού - ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και για την διεκδίκηση όσων η τεράστια συσσώρευση πλούτου στις τσέπες των αστών επιτρέπει να αξιώσουν οι εργαζόμενοι, έχει ήδη φέρει καρπό. Την Πέμπτη, 26 Απρίλη, τίποτα δε θα κινείται σ' όλη την επικράτεια. Οι απεργιακές αποφάσεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα παίρνονται η μία μετά την άλλη. Κι όπου δεν τραβάν μπροστά ή δεν υπάρχουν συνδικάτα στήνονται επιτροπές αγώνα. Η χιονοστιβάδα των λαϊκών και εργατικών αντιδράσεων, η αγωνιστική περικύκλωση ως κι αυτού του άβατου, του Μεγάρου Μαξίμου, την ώρα που Κυβερνητική Επιτροπή και Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ έβαζαν την υπογραφή τους για το μεγάλο έγκλημα, ανάγκασε τελικά ως κι αυτές τις χρεοκοπημένες στην εργατική συνείδηση ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων να πάρουν απόφαση για κήρυξη απεργίας. Μια απεργία που η εργατική τάξη αξιώνει πλέον ανοιχτά, στις καθημερινές συγκεντρώσεις σε γειτονιές και χώρους δουλιάς, να έχει συνέχεια. Το γεγονός ότι το ίδιο το βράδυ, της Πέμπτης που ανακοινώθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα έγιναν εκτός από τα συλλαλητήρια στα κέντρα των πόλεων και εκατοντάδες άλλες διαδηλώσεις σε γειτονιές που συνεχίστηκαν μάλιστα και την Παρασκευή, είναι αποκαλυπτικό των διαθέσεων.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), έχοντας ήδη έγκριση από τους εργαζόμενους για την οργάνωση παραπέρα του αγώνα, καλούν και μετά την Πέμπτη 26 Απρίλη, σε πανστρατιά για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Στα συνδικάτα συζητούν ήδη και τις επόμενες κινητοποιήσεις για το πρώτο 15ήμερο του Μάη. Η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για νέα απεργία στις 10 Μάη.

Την Τρίτη, 24 Απρίλη, Ομοσπονδίες και συντονιστικές επιτροπές καλούνται από το ΠΑΜΕ σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα (θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, στο 2ο όροφο).

Για την Αθήνα οι πρώτοι αγωνιστικοί σταθμοί έχουν καθοριστεί:

  • Την Πέμπτη, 26 Απρίλη, η κεντρική προσυγκέντρωση είναι στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.
  • Την Πρωτομαγιά το ραντεβού είναι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Το αγωνιστικό πλαίσιο είναι επίσης καθαρό:

  • Απόρριψη συνολικά και ξεκάθαρα των κυβερνητικών μέτρων.
  • Καμιά συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε κανένα «κοινωνικό διάλογο».
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ.
  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία στις 10 Μάη.
  • Διεκδίκηση μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξεων, υπεράσπιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κ.ά.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων.
  • Δημόσιες και καλές σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.
  • Συντονισμό με τη φτωχή αγροτιά και τους επαγγελματοβιοτέχνες.

Το μήνυμα ένα: Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Παρά τη στήριξη που έχει από τον ΣΕΒ και τη ΝΔ δεν είναι άτρωτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ