Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Στα κεραμίδια βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή «μνημονίου συναντίληψης» μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους, για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «προχωρά ακάθεκτη στη μετατροπή της χώρας από αποικία χρέους σε ενεργειακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο της αμερικανοΐσραηλινής συμμαχίας στην περιοχή». Οτι «μακριά από κάθε έννοια δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου και ελέγχου, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, και με την "υψηλή κηδεμονία" των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με Ισραήλ και Κύπρο», της οποίας τις λεπτομέρειες ο λαός αγνοεί, όπως και τις «καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα φέρει για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ισότιμη συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί και οι χώρες της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου».

Δεν ξέρουμε φυσικά τι από όλα αυτά είχε πει ο Αλ. Τσίπρας όταν τον Αύγουστο του 2012 συναντιόταν εν κρυπτώ στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σ. Πέρες. Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έγιναν γνωστές, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε το περιεχόμενό της επτασφράγιστο μυστικό. Είναι όμως τουλάχιστον προκλητικό το σημείο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ όπου προσθέτει στα παραπάνω: «Το ότι η ηγεσία των ΗΠΑ τονίζει σε υψηλούς τόνους την "νατοϊκή αξία" της Ελλάδας σε συνθήκες μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο, προμηνύει την έμμεση ή άμεση εμπλοκή της χώρας μας ως προκεχωρημένου φυλακίου, στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς».

Γιατί μπορεί ο Τσίπρας να μην έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Σ. Πέρες, έκανε όμως -και πολλές μάλιστα- κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προ ολίγων μηνών. Οπου σαφέστατα, ρητά και κατηγορηματικά διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές για το πόσο σημαντικό είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν ούτε τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, ούτε κατά συνέπεια τη βοήθεια που δίνει στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Τους διαβεβαίωσε δηλαδή ότι μπορούν να εκπονούν τα σχέδιά τους για την ευρύτερη περιοχή θεωρώντας δεδομένη τη στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίησή τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα διαχειρίζεται την αστική εξουσία. Και είναι παραπάνω από φανερό ότι την αλήθεια την έλεγε ο Αλ. Τσίπρας στους Αμερικάνους και τα δήθεν αντιΝΑΤΟικά και αντιαμερικανικά της ανακοίνωσής του είναι για τα μάτια του κόσμου και στο πλαίσιο της γνωστής διγλωσσίας που υπηρετεί τον αποπροσανατολισμό του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σφραγίδα» συναίνεσης και για τον Στρατηγικό Διάλογο(2024-02-13 00:00:00.0)
Τα μεγάλα πνεύματα (ξανα)συναντιούνται(2022-11-01 00:00:00.0)
«Επένδυση» η ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων(2021-05-15 00:00:00.0)
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα(2018-05-11 00:00:00.0)
Επαφές και συζητήσεις για να πάρει ό,τι μπορεί για το κεφάλαιο(2015-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ