Κυριακή 4 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ
«Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρέπει να περάσει»

«Ο αγώνας για την παρεμπόδιση των διώξεων και την ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε για την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις.

Συγκεκριμένα, στο δελτίου Τύπου, υπογραμμίζεται:

«Εκατοντάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού με τα απειλητικά σημειώματα που στέλνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ και απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ με διώξεις και κατασχέσεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εντείνει την επίθεση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με ξεκάθαρο στόχο το ξεκλήρισμά μας και την παράδοση στα μονοπώλια του μεριδίου της αγοράς που σήμερα κατέχουν οι μικροί ΕΒΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη στάση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοικήτριας. Λειτουργώντας σαν κυβερνητικός επίτροπος, δήλωσε απερίφραστα ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τους νόμους και όλες τις αντιλαϊκές εντολές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που θα είναι το κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων και η χρεοκοπία εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ) που όλο αυτό το διάστημα γυρνάει από διάλογο σε διάλογο και από ημερίδα σε ημερίδα, μακριά από τους αγώνες και τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων. Με τη σημερινή παρουσία εκατοντάδων συνδικαλιστών και συναδέλφων στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ, ξεκινήσαμε νέο κύκλο αγώνων για την υπεράσπιση των αυτοαπασχολούμενων απ' την αντιλαϊκή επίθεση.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρέπει να περάσει. Οι απειλές για διώξεις και κατασχέσεις μπορούν και πρέπει να εμποδιστούν από το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και υπεράσπισης των συναδέλφων που απειλούνται με κατασχέσεις. Ολοι οι αυτοαπασχολούμενοι να απευθυνθούν και να ενταχθούν στα αγωνιστικά σωματεία. Μόνο μέσα από την οργανωμένη και συντονισμένη πάλη μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Ο Αγώνας για την παρεμπόδιση των διώξεων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων - και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο.

Αμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση.

Να δοθούν τα 48 δισ. ευρώ αποθεματικό στο Ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος.

Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στη σύνταξη.

Χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 από τον ασφαλισμένο.

Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν πριν τις περικοπές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org