Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τη διασπαστική τακτική της ΠΟΕ ΟΤΑ

Να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη διασπαστική τακτική της ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μαζικότερης συσπείρωσης στις γραμμές του για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις μαζικές απολύσεις, ενάντια στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Η τακτική της ΠΟΕ ΟΤΑ, που τελικά διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών, εκφράζεται και μέσα από την πρόσφατη ενέργειά της να ζητήσει και να χρησιμοποιήσει γνωμάτευση δικηγόρου προκειμένου να ισχυριστεί ότι το κλαδικό Συνδικάτο δεν είναι κλαδικό αλλά σωματείο χώρου δουλειάς και επομένως όποιος είναι μέλος σε αυτό δεν μπορεί να είναι μέλος σε σωματείο εργαζομένων δήμου και το αντίθετο.

Για την ενέργεια αυτή το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Τρομάζει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ το ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μέρα με τη μέρα γίνεται το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, η ασπίδα προστασίας σε μια πολιτική που γίνεται όλο και πιο αντιλαϊκή και βάρβαρη, το μέσο να παρεμβαίνουν οι εργαζόμενοι (...) Η ηγεσία της ΠΟΕ OTA έχει θεό την ταξική συνεργασία, στηρίζει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, μιλάει για "κοινό μέτωπο" με τους δημάρχους κρύβοντας ότι οι δημοτικές αρχές αποτελούν χρόνια τώρα το "δούρειο ίππο" για το πέρασμα από τους δήμους της κυβερνητικής πολιτικής, ότι αυτοί υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις για τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων, ότι αυτοί κάνουν λόγο για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πρεσβεύει τη γραμμή της ταξικής ενότητας και της σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Παλεύει όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, να είναι στα σωματεία τους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων στους δήμους της Αττικής με πλήθος παρεμβάσεων, κινητοποιήσεων (...).

Να γιατί η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ θέλει να σκεπάσει τη φωνή του Συνδικάτου (...) Νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα φρενάρει τη δράση του και τη μαζικοποίησή του. Τέτοιες ενέργειες μας φέρνουν στη μνήμη άλλες μαύρες εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος προηγούμενων δεκαετιών.

Τους ενημερώνουμε και μαζί και όλους τους συναδέλφους ότι η έννοια του κλαδικού δεν προκύπτει επειδή πληρώσαμε κάποιο δικηγόρο να γνωμοδοτήσει ό,τι του λέγαμε, προκύπτει από την αδήριτη ανάγκη της ανάπτυξης δράσης και του συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων στους δήμους της Τοπικής Διοίκησης σε όλη την Αττική. Εξάλλου, η ύπαρξη και λειτουργία του Συνδικάτου έχει κριθεί σε δημόσια συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8/7/11 και με την 4174/11 απόφασή του που ενέκρινε το καταστατικό του Συνδικάτου και το χαρακτήρα του.

(...) Τέτοιες ενέργειες της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ μας ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο και με μεγαλύτερη μαχητικότητα θα εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και σε όσους, στα πλαίσια της Ευρωένωσης, αβαντάρουν και διευκολύνουν αυτήν την πολιτική. Ο κύριος εχθρός μας είναι αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν. Μ' όλους αυτούς βρισκόμαστε σε συνεχή, συνεπή και αταλάντευτη αντιπαράθεση.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε αυτές τις μέρες των μαζικών απολύσεων και της άρσης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς να καταδικάσει και να απομονώσει τη διασπαστική τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να οργανωθεί στο κλαδικό Συνδικάτο.

Καλούμε τα σωματεία που ζουν στην καθημερινότητα τις απολύσεις να καταδικάσουν τη διασπαστική πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να επιβάλουν άμεσα γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο.

Καλούμε τα μέλη του Συνδικάτου να συνεχίσουν ακούραστα τη σημαντική δουλειά εγγραφής μελών. Μια δουλειά που έχει τρομοκρατήσει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ