Τρίτη 30 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι σύγχρονες ανάγκες

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας, η πραγματικότητα όπως έχει ήδη διαμορφωθεί από την κυβερνητική πολιτική δείχνει ότι: Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τις παροχές Υγείας και αφαιρεί ακόμα και από τα ελάχιστα υπολείμματα παροχών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιβάλλει την περαιτέρω αύξηση των άμεσων και ανταποδοτικών πληρωμών για την αγορά ιατρικών, εργαστηριακών εξετάσεων, θεραπειών και φαρμάκων.

Η πολιτική της ενισχύει τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας - επιχειρήσεων.

Για το λαϊκό κίνημα, η θέση από τη σκοπιά των σύγχρονων πραγματικών αναγκών είναι μία: καμία συγχώνευση - κατάργηση δημόσιας μονάδας Υγείας, κρεβατιών και εργαστηρίων. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρης και σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα της ασφαλιστικής, εργασιακής, οικονομικής κατάστασης ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, χρώματος και θρησκείας.

Τη λύση στα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δε θα τη φέρουν ούτε διάφοροι επίδοξοι σωτήρες που ισχυρίζονται ότι μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο μπορούν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα στην Υγεία.

Αντίθετα: Χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια. Απαιτούνται βαθύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, για ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει ένα δημόσιο, σύγχρονο, καθολικό και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ